
Pillekönnyű amerikai palacsinta: olvadt csoki bújik meg a tésztában

Az egyszerű amerikai palacsinta önmagában is mennyei, de az élvezetet a tésztába kevert csokival még tovább fokozhatod.
A palacsinta minden változata ellenállhatatlan, legyen az a hagyományos vékony, a sütőben sült bécsi, a gyümölcsös, óriás vagy a puha amerikai. Utóbbi a sütőpornak köszönhetően pufi, a tésztába kerülő, olvadó csoki pedig még finomabbá teszi. Használhatsz csokichipset vagy kis darabokra vágott csokit is. Maga a palacsinta általában kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk.
A tetejére tehetsz valami édeset, például gyümölcsöt, tejszínhabot vagy selymes juharszirupot. Készítheted reggelire, mint az amerikaiak, de desszertnek is kiváló.
-
2023-05-27 07:50:02
-
2023-05-06 09:28:01
-
2023-04-28 08:32:01
Csokis amerikai palacsinta

Hozzávalók 4 személyre
- 2 db tojás
- 2.5 dl tej
- 1 ek vaj (olvasztott)
- 20 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 10 dkg csoki
- vaj vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat üssük egy tálba, majd keverjük össze a tejjel és az olvasztott vajjal. Egy másik edényben vegyítsük a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Forgassuk a tojásos keverékhez, majd dolgozzuk simára a tésztát. Végül a csokidarabkák nagy részét is dolgozzuk hozzá.
Pihentessük egy kicsit a masszát.
Olvasszuk fel a vajat, vagy hevítsük fel az olajat, és tegyünk bele 2-3 evőkanál tésztát. Amikor megjelennek a palacsintán a kis buborékok, fordítsuk át. Süssük a tészta másik oldalát is aranybarnára. Tálaláskor szórjuk meg a palacsintát a maradék csokidarabbal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!