Pillekönnyű amerikai palacsinta: olvadt csoki bújik meg a tésztában

csokis-amerikai-palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű amerikai palacsinta önmagában is mennyei, de az élvezetet a tésztába kevert csokival még tovább fokozhatod.

A palacsinta minden változata ellenállhatatlan, legyen az a hagyományos vékony, a sütőben sült bécsi, a gyümölcsös, óriás vagy a puha amerikai. Utóbbi a sütőpornak köszönhetően pufi, a tésztába kerülő, olvadó csoki pedig még finomabbá teszi. Használhatsz csokichipset vagy kis darabokra vágott csokit is. Maga a palacsinta általában kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk.

A tetejére tehetsz valami édeset, például gyümölcsöt, tejszínhabot vagy selymes juharszirupot. Készítheted reggelire, mint az amerikaiak, de desszertnek is kiváló. 

Csokis amerikai palacsinta

csokis-amerikai-palacsinta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 ek vaj (olvasztott)
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 ek cukor
  • 10 dkg csoki
  • vaj vagy olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük egy tálba, majd keverjük össze a tejjel és az olvasztott vajjal. Egy másik edényben vegyítsük a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Forgassuk a tojásos keverékhez, majd dolgozzuk simára a tésztát. Végül a csokidarabkák nagy részét is dolgozzuk hozzá.

Pihentessük egy kicsit a masszát.

Olvasszuk fel a vajat, vagy hevítsük fel az olajat, és tegyünk bele 2-3 evőkanál tésztát. Amikor megjelennek a palacsintán a kis buborékok, fordítsuk át. Süssük a tészta másik oldalát is aranybarnára. Tálaláskor szórjuk meg a palacsintát a maradék csokidarabbal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük