Majonézes tésztasaláta ropogós zöldségekkel és tojással: a kiadós finomság egyszerűen készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az amerikaiak kedvenc tésztasalátája jó hidegen az igazi, egy forró nyári napon nincs is jobb annál, mint ezzel a kiadós fogással kedveskedni a családnak és a barátoknak.
Bármennyire is szeret az ember sütni és főzni, a nyári meleg nem túl ideális a nagy főzőpartikhoz, ilyenkor muszáj egy kis pihenőt tartani és amennyire lehet, elkerülni a főzőhelyiséget. Persze enni ilyen időben is kell, szuper választás lehet egy kiadós tésztasaláta. A gáztűzhelyet csak addig kell bekapcsolni, míg a tészta elkészül, na meg a főtt tojás, az is gazdagítja, azonban a többi alapanyagot nyersen kell a salátába keverni, a hűtőben fognak összeérni az ízek.
A tésztát, a tojást és a zöldségeket majonézes öntettel kell egybeforgatni. A szósz karakteres lesz a csemegeuborka levének köszönhetően, sőt, ettől lesz igazán finom az amerikaiak kedvenc tésztasalátája.
Mindent bele!
Tulajdonképpen bármi kerülhet a salátába, ami a hűtőben megbújik. Savanyúságból csípősebb jellegű paprikát is használhatsz, de érdemes zöldfűszerekkel is feldobni. A koriander, metélőhagyma, bazsalikom nagyon jól áll a tésztasalátának. Ha a színét is fel szeretnéd dobni, akkor 1 teáskanál kurkumát is érdemes az öntethez keverni.
Amerikai tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kaliforniai paprika
- 3 szál zeller
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab lilahagyma
- 2 evőkanál almaecet
- 2 darab csemegeuborka
- 2 darab főtt tojás
- 400 gramm tészta
- 4 evőkanál csemegeuborka-lé
- 8 evőkanál majonéz
- 5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A lilahagymát vágjuk finomra és forgassuk egybe az almaecettel, hagyjuk állni, míg a többi alapanyaggal foglalkozunk.
A paprikát, zellert, répát, csemegeuborkát és a főtt tojást vágjuk apró kockákra, keverjük össze a főtt tésztával és az almaecetes lilahagymával.
A majonézt, mustárt, tejfölt és a csemegeuborka levét keverjük egybe, majd adjuk a tésztás keverékhez.
A tésztasalátát ízesítsük sóval, borssal, lefedve tegyük hűtőbe 4-5 órára tálalásig.
Fotó: Getty Images