Szaftos csirkemell ananásszal és sajttal sütve – Így biztosan nem szárad ki a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az édes és a sós ízek találkoznak ebben a könnyed és ízletes csirkemellben, a gyümölcs-hús párosítás igazi klasszikus.
Arról, hogy a pizza mennyire állja meg a helyét ananásszal, óriási vitát lehet nyitni, de az biztos, hogy ezt az édes déligyümölcsöt nemcsak süteményekbe teheted, hanem nagyon jól működik sós ételekkel is. A hús és a gyümölcs mindig jó párosítás, én nagyon szeretem a húst meggymártással is, no nem a menzás változatot, hanem amit én készítek. A távol-keleti konyha is előszeretettel párosítja az édeset és a sósat, elég csak az édes-savanyú mártásra gondolni, amelyet ananásszal tehetsz még izgalmasabbá.
Ebben a receptben csirkemell sült együtt az ananásszal, a tetejét pedig olvadt sajt borítja. Könnyed, mégis tartalmas fogás, amelyben a munka nagy részét a sütő végzi el.
Ananászból használhatsz konzervet is, de a friss is tökéletes. A friss ananászt így tárold, hogy sokáig friss maradjon.
Ananásszal és sajttal sült csirke
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemellfilé
- 200 gramm ananász (darabolt)
- 150 gramm reszelt sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel. Egy tálba öntsük bele az olívaolajat, morzsoljuk bele a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a csirkemellet, és forgassuk bele, hogy mindenhol érje a pác. Pihentessük 1 órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az ananászt csepegtessük le.
A hússzeleteket fektessük egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyük rá az ananászdarabokat, és szórjuk meg reszelt sajttal. Takarjuk le fóliával, és süssük 30 percet. Ekkor vegyük le a fóliát, és süssük még 15 percet, hogy a sajt megpiruljon.
Azonnal tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors