![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pikáns csirkemell édes-savanyú mártással – Ananásszal lesz az igazi
![édes savanyú csirke cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3798/37986/379868/37986863_2898577_59469f1d46281ca361fe2096ff88cce4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Tökéletes és gyors vacsoraötlet ez a csirkés fogás, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az ízkombináció.
A kínai étkezdékből mindenkinek más a kedvence, valaki a hagyományos ízeket kedveli, van, aki nyitottabb az egzotikus fogásokra. Az előbbiből nagyon népszerű az illatos, omlós csirke, amely leginkább a párizsi bundás húshoz hasonlít.
Ezeket a fogásokat otthon is el tudod készíteni, csupán néhány kicsit különlegesebb alapanyagot kell beszerezned hozzájuk, de szerencsére ezek az ázsiai boltokban biztosan kaphatók. A húsok mellé köret is dukál, a nagy kedvenc a pirított tészta, amit roppanós zöldségekkel tudsz feldobni.
Édes-savanyú csirkemell
![édes savanyú csirke recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3798/37986/379868/37986875_f97754ad6c2b57ddff127ece6ae5570c_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fehér bors
- 100 gramm rizsliszt
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 200 gramm ananász (darabolt)
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- 150 milliliter édes-savanyú szósz
Elkészítés:
Készítsük el az édes-savanyú szószt. Ehhez itt találunk receptet.
Az ananászt szeleteljük fel. Ha konzerves ananásszal dolgozunk, akkor csak öntsük le a levét. A hagymát vágjuk apróra. A csirkemellet kockázzuk fel, pácoljuk be a szójaszósz, az összenyomott fokhagyma és a fehér bors keverékébe. Hagyjuk kicsit állni, majd forgassuk bele a rizslisztbe.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk 3-4 percig a húst, amíg kifehéredik. Tegyük rá az ananászt és a hagymát, pár percig pirítsuk. Öntsük rá az édes-savanyú szószt, várjuk meg, amíg besűrűsödik és főzzük még néhány percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!