Pikáns csirkemell édes-savanyú mártással – Ananásszal lesz az igazi

édes savanyú csirke cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tökéletes és gyors vacsoraötlet ez a csirkés fogás, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az ízkombináció.

A kínai étkezdékből mindenkinek más a kedvence, valaki a hagyományos ízeket kedveli, van, aki nyitottabb az egzotikus fogásokra. Az előbbiből nagyon népszerű az illatos, omlós csirke, amely leginkább a párizsi bundás húshoz hasonlít.

Ezeket a fogásokat otthon is el tudod készíteni, csupán néhány kicsit különlegesebb alapanyagot kell beszerezned hozzájuk, de szerencsére ezek az ázsiai boltokban biztosan kaphatók. A húsok mellé köret is dukál, a nagy kedvenc a pirított tészta, amit roppanós zöldségekkel tudsz feldobni. 

Édes-savanyú csirkemell

édes savanyú csirke recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemell
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint fehér bors
  • 100 gramm rizsliszt
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 200 gramm ananász (darabolt)
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
  • 150 milliliter édes-savanyú szósz
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el az édes-savanyú szószt. Ehhez itt találunk receptet. 

Az ananászt szeleteljük fel. Ha konzerves ananásszal dolgozunk, akkor csak öntsük le a levét. A hagymát vágjuk apróra. A csirkemellet kockázzuk fel, pácoljuk be a szójaszósz, az összenyomott fokhagyma és a fehér bors keverékébe. Hagyjuk kicsit állni, majd forgassuk bele a rizslisztbe.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk 3-4 percig a húst, amíg kifehéredik. Tegyük rá az ananászt és a hagymát, pár percig pirítsuk. Öntsük rá az édes-savanyú szószt, várjuk meg, amíg besűrűsödik és főzzük még néhány percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük