Puha, szaftos banánkenyér ananászdarabokkal – Érett, barna banánból lesz a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A banánkenyér a világ egyik legfinomabb és legegyszerűbb süteménye. Néhány trükkel biztosan tökéletes lesz, és nagy előnye, hogy több napig eláll, csak megfelelően kell tárolni.
A banánkenyér gyorsan elkészíthető és tápláló reggeli lehet, akár hétköznap, akár hétvégén. Nagyon intenzíven érződik benne a déligyümölcs íze és a cukrot sem spórolják ki belőle, ennek ellenére - vagy épp ezért - nagyon népszerű.
A banánon kívül mehet bele bármilyen olajos mag, sőt, kókuszreszelékkel vagy csokival is feldobhatod. Ebbe a sütibe most egy másik déligyümölcs, ananász került, amitől még szaftosabb, puhább lett.
A banánkenyér készítésénél néhány apróságra kell figyelni, és akkor biztosan nem rontod el: jó tudni, hogy a csúnya, túlérett, barna banánból készül a legfinomabb sütemény. Emellett az is fontos, hogy ne keverd túl a tésztát, csak épp annyira, hogy elvegyüljenek a hozzávalók.
Ananászos banánkenyér
Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 bögre olaj
- 200 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 150 gramm ananász (darabolt)
- 2 darab banán (érett)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérsütőformát jól vajazzunk ki.
Egy nagyobb edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverjük össze az olajat, a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot. Forgassuk hozzá a villával összetört banánt és az összevágott ananászdarabokat is. A száraz és a nedves hozzávalókat jól forgassuk össze, majd a tésztát öntsük a kivajazott kenyérformába.
Tűpróbáig süssük, majd várjuk meg, míg kihűl, és borítsuk ki a formából.
Fotó: Getty Images