![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Amikor a túlérett banán a mennybe megy - A legfinomabb banánkenyérhez ugyanis az kell
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A banánkenyér mondjuk olyan szintű alapsüti Amerikában, mint nálunk a lekváros piskótatekercs, rendszeres, visszatérő uzsonna, olyan édesség, ami mindig ott van a sütipultok és kávézók vitrinjében.
A banánkenyér az utóbbi időben egyre egészségesebb verziókban jelenik meg a neten, zabpehellyel, teljes kiőrlésű liszttel, teljesen vegán, tejtermék-és tojásmentes kiadásban, cukormentesen, ezerféleképpen. A mostani verzió nem ilyen, de nagyon jó.
Mivel van benne rengeteg érett banán és még cukor is, ezért elképesztően édes sütemény, de pont ez a jó benne, ez az alapkaraktere, amit ha elveszünk, már nem lesz önmaga. Nekem mégis muszáj volt valahogyan ellensúlyozni ezt az émelyítő édességet egy kevés aszalt meggyel, ami szuper savanykás kontrasztot képez a süteményben.
Fontos tudni, hogy ebben az édességben sok-sok banán van, és rengeteg olyan embert ismerek, aki nyersen szereti ezt a gyümölcsöt, de a sült banán ízétől kiveri a víz. A banánkenyér pedig minden porcikájában nagyon banánízű, úgyhogy csak olyanoknak készítsék el, akik szeretik az ilyesmit.
Rengeteg recept szór ropogós elemeket a tésztába, ami tényleg nagyon izgalmassá teszi, illik hozzá a dió és mandula, de nagyon jól megy bele az apróra vágott étcsokoládé is.
Banánkenyér
![DSC 5567](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290994/29099437_ef95084662f6bebf057a6a95dffad852_wm.jpg)
Hozzávalók
- 60 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 4 darab érett banán
- 200 gramm liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 gramm mascarpone/görög joghurt
- 2 marék aszalt meggy
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk az egyik tojást, elkeverjük, majd beleütjük a másikat is, és azt is elkeverjük. A banánok közül hármat meghámozunk és a villával vagy krumplinyomóval pépesítjük. A tojásos masszához keverjük, majd a mascarponét is beledolgozzuk. Hozzászórjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát, végül a meggyet, és néhány mozdulattal összeforgatjuk a nedves és a száraz összetevőket. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. A félretett banánt hosszában kettévágjuk, és a tésztába süllyesztjük. 175 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 50 perc alatt sütjük meg. Ha nem tudjuk megállapítani, kész van-e, szúrjunk a közepébe villát vagy hústűt. Ha tisztán jön ki, kész.
Olvasd el ezt is!