Aranybarnára sült sajtgolyó: mindössze 3 hozzávalóra van szükség hozzá
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Csak egybe kell keverni a hozzávalókat, utána indulhat a formázás és a sütés. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy a finomság!
Mindenki szereti a gyors, néhány hozzávalóból álló recepteket. Az ilyen falatok nyáron különösen népszerűek, olyan jó, hogy nem kell a szaunára hasonlító konyhában szenvedni kánikula idején.
Enni azért nyáron is szeretünk, de ilyenkor könnyű falatokat érdemes fogyasztani, nem csak az étkezőasztalnál, akár meccsnézés közben is, a jéghideg hűsítő mellé bármikor jólesik az ilyen finomság. Az aranybarnára sült sajtgolyók egyszerűen összedobhatóak, nagyon ízletesek és sokféle módon kínálhatók. Vegetáriánusok főzelék mellé vagy más körethez is fogyaszthatják, a húsevők pedig sós nassolnivalóként, mártogatóssal szeretik a legjobban. Így vagy úgy, de a sajtgolyó már az első kóstolás után a kedvenced lesz.
Aranybarna sajtgolyó
Hozzávalók 10 darabhoz
- 300 gramm sajt (reszelt)
- 30 gramm kukoricakeményítő
- 1 darab tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük keverőtálba, alaposan keverjük egybe, majd nedves kézzel vegyünk ki kis darabokat a masszából, formáljunk belőlük golyókat és bő, forró olajban süssük őket aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors