Villámgyors aszalt paradicsomos-spenótos tészta – Könnyed, de laktató fogás
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Fűszeres csirkemellcsíkok zöldséggel keverve: kiadós és finom
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Aki ennél gyorsabb tésztaétellel rukkol elő, az a vendégem egy pohár finom italra.
Az aszalt paradicsommal nagyon jó barátságot ápolok, akár kenyérbe sütve, akár salátában is szeretem. Nem is kell boltba menni érte, ha van hozzá türelmed, otthon is elkészítheted. Ha egy kicsit komplexebb fogásra vágysz, akkor dobd össze ezt az aszalt paradicsomos csirkemellet, amely akár elegáns vacsorának is beillik.
Természetesen a legegyszerűbb fogáshoz, tésztaszószhoz is tökéletes alapanyag, és nem utolsósorban pillanatok alatt készen van. Önmagában is rákanalazhatod a tésztára, de a spenót is illik hozzá, például a bébispenót.
Aszalt paradicsomos-spenótos tészta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 300 gramm spagetti
- 190 gramm szárított paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gramm bébispenót
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- opcionális fenyőmag
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dente-re. Szűrjük le, de tegyünk félre egy keveset a főzővizéből.
Az aszalt paradicsomot vágjuk fel tetszőleges nagyságúra. A fokhagymát vagy nyomjuk össze, vagy vágjuk egészen apróra.
Amíg a spagetti fő, az aszalt paradicsom olajából öntsünk egy evőkanállal a serpenyőbe, melegítsük fel, majd tegyük rá az apróra vágott fokhagymát. Prítsuk fél percig, majd dobjuk rá az aszalt paradicsomot, a spenótot és ízlés szerint a fenyőmagot. Várjuk meg, amíg a spenót összeesik, ekkor morzsoljuk rá a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a parmezán felét. Öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből, ha forr, kapcsoljuk le a lángot, majd forgassuk össze a kifőtt tésztával.
A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors