
Villámgyors aszalt paradicsomos-spenótos tészta – Könnyed, de laktató fogás

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Aki ennél gyorsabb tésztaétellel rukkol elő, az a vendégem egy pohár finom italra.
Az aszalt paradicsommal nagyon jó barátságot ápolok, akár kenyérbe sütve, akár salátában is szeretem. Nem is kell boltba menni érte, ha van hozzá türelmed, otthon is elkészítheted. Ha egy kicsit komplexebb fogásra vágysz, akkor dobd össze ezt az aszalt paradicsomos csirkemellet, amely akár elegáns vacsorának is beillik.
Természetesen a legegyszerűbb fogáshoz, tésztaszószhoz is tökéletes alapanyag, és nem utolsósorban pillanatok alatt készen van. Önmagában is rákanalazhatod a tésztára, de a spenót is illik hozzá, például a bébispenót.
Aszalt paradicsomos-spenótos tészta

Hozzávalók 2 adaghoz
- 300 gramm spagetti
- 190 gramm szárított paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gramm bébispenót
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- opcionális fenyőmag
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dente-re. Szűrjük le, de tegyünk félre egy keveset a főzővizéből.
Az aszalt paradicsomot vágjuk fel tetszőleges nagyságúra. A fokhagymát vagy nyomjuk össze, vagy vágjuk egészen apróra.
Amíg a spagetti fő, az aszalt paradicsom olajából öntsünk egy evőkanállal a serpenyőbe, melegítsük fel, majd tegyük rá az apróra vágott fokhagymát. Prítsuk fél percig, majd dobjuk rá az aszalt paradicsomot, a spenótot és ízlés szerint a fenyőmagot. Várjuk meg, amíg a spenót összeesik, ekkor morzsoljuk rá a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a parmezán felét. Öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből, ha forr, kapcsoljuk le a lángot, majd forgassuk össze a kifőtt tésztával.
A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors