Egészséges spenótsaláta aszalt paradicsommal és babbal: könnyű vacsora vagy köret is lehet

spbscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az izgalmas saláta remekül illik szaftos sültek mellé, de magában is jólesik falatozni.

Ha unod a krumplis és rizses köreteket, valamilyen különleges salátát szeretnél a hétvégi sült mellé kínálni, akkor ez a spenótos recept a neked való! A legjobb, ha világos cannellini babot keversz a salátába, mivel enyhébb zamatú, de ha épp vörös bab van kéznél, az is megteszi. Mivel ez egy tartalmas saláta, magában is lehet kínálni. Amennyiben vacsorára vagy ebédre tálalnád, a húsféle pedig nagyon hiányozna belőle, pirosra sült baconkockákkal teheted izgalmassá.

A jéghideg öntet mindig sokat dob a salátákon, a spenótos tálba egyszerű dresszing kerüljön, amit tovább lehet gondolni: a fokhagyma jobban kiadja az ízeket, ezért 1-2 gerezdet tehetsz bele, de nem muszáj. Ha úgy érzed, elfér még egy kis zöld a salátában, a szószba keverj finomra vágott petrezselymet.

Spenótsaláta aszalt paradicsommal és babbal

spbsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dekagramm bébispenót
  • 10 dekagramm aszalt paradicsom
  • 8 dekagramm mozzarella
  • 1 doboz babkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab lime (leve)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lime levét az olajjal és a fűszerekkel keverjük egybe.

A babkonzervről öntsük le a levet, majd a leszűrt babot tegyük a salátástálba. Adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a darabolt aszalt paradicsomot, a darabolt mozzarella sajtot, forgassuk egybe az alapanyagokat. Öntsük rá az öntetet, fedjük le és tegyük hűtőbe tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük