Villámgyors, sütés nélküli babapiskóta-torta kétféle krémmel – Minden van hozzá otthon
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sütés nélküli édességek nagyon hálásak, csak azt az időt kell kivárni, amíg a hűtőben kicsit összeérnek az ízek.
Vannak olyan napok, amikor az édesség utáni vágy olyan erős, hogy legszívesebben bármiből süteményt állítanál össze. A másik vészhelyzet, amikor vendégek érkeznek és gyorsan kell valamit összedobni. Ezek az alapanyagok szinte biztos, hogy vannak otthon, csak a fantázián múlik, hogy milyen desszertet állítasz elő belőlük.
A babapiskóta egyfajta nosztalgikus erővel bír, pedig nagyon sok édesség, többek közt a tiramisu alapja. A babapiskótát bevonó vékony, cukros réteg szuper alapot ad a süteménynek, amelyre kétféle színű, mascarponés krém kerül. Az egyik oldala sima krém, a másikban nutella is van, így lesz teljes a harmónia.
Csak tedd be egy kapcsos tortaformába, és senki nem fogja megmondani, hogy a süti összeállítása nem volt több mint 10 perc. Utána még a mélyhűtőben kell tartani, amíg összeérnek az ízek.
Babapiskóta-torta kétféle krémmel
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm mascarpone
- 200 milliliter tejszín
- 180 gramm Nutella
- 50 gramm sűrített tej (cukrozott)
- 0.5 csomag babapiskóta
- tej (mártogatni)
Elkészítés:
Egy 18 centiméter átmérőjű, belül lyukas, kapcsos tortaforma alját béleljük ki folpackkal. A babapiskótákat törjük félbe, mártsuk bele tejbe, majd rakjuk sorba a tortaforma alján.
Egy tálban elektromos habverővel keverjük össze a mascarponét, a tejszínt és a sűrített tejet, addig, amíg homogén krémet nem kapunk. A krém felét kenjük a piskóták felére, egyengessük el rajta. A maradék krémbe keverjük bele a nutellát, majd kenjük meg vele a torta másik felét. Tegyük mélyhűtőbe egy órára.
Ekkor óvatosan vegyük ki a tortaformából, vegyük le róla a folpackot, majd tegyük tányérra. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors