Isteni, sült baconbe csomagolt kelbimbó – Köret és előétel is lehet belőle

baconbe csomagolt kelbimbó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Úgy döntöttem, hogy nem adom fel a kelbimbó megszerettetésére irányuló kísérleteimet, mert hiszem, hogy ez egy finom és sokoldalú zöldség.

Egy tökéletes világban mindenki minden zöldséget szeret. Igen, a kelbimbót is, amelynek a rajongótábora a valóságban biztos nem töltene meg egy nagyobb csarnokot. Szerintem egész egyszerűen csak azért, mert nem megfelelően készítik el, túlfőzik, és akkor bizony keserű lesz.

A vásárlásnál is figyelni kell, hogy a kicsiket vegyük meg, és lehetőleg még aznap használjuk fel őket. A legfinomabb sütve vagy pirítva elkészíteni. Ebben a receptben a zöldség édeskés ízét emeljük ki úgy, hogy sós baconbe forgatjuk. Szuper köret, de én partifalatnak is ajánlom. 

Baconbe csomagolt kelbimbó

baconbe csomagolt kelbimbó recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 12 szelet bacon (szeletelt)
  • 12 darab kelbimbó
  • 1 evőkanál juharszirup
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Fektessük a baconöket egy sima felületre. Egy ecset segítségével vékonyan kenjük meg őket juharsziruppal, majd ízlés szerint hintsük meg egy kevés fekete borssal. Tegyük az egyik végébe a kelbimbót, és szorosan tekerjük fel. A kész, feltekert kelbimbót is kenjük meg sziruppal, és ha szeretnénk, szórjunk rá még egy kis borsot.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne nyíljon ki. Addig süssük, amíg a bacon meg nem pirul. Ha megsült, tegyük őket egy papírtörlőre, hogy a baconből kicsorgó zsírt felitassa. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük