Ropogós baconbe tekert fűszeres spárga: látványos tavaszi köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon egyszerű, mégis látványos köret, a bacontől szaftos, ropogós és ízes lesz.
Sokak kedvenc tavaszi zöldségéből, a spárgából számtalan fogás készíthető: selymes krémleves, omlós pite, rakottas vagy mint az alábbi receptben, izgalmas köret. Egy kis vajon megpárolva is isteni, de azért ennél eggyel most továbbgondoltuk és baconbe tekerve sütöttük meg.
A spárgát bátran lehet fűszerezni, bár alább csak só, bors és fokhagyma került rá, nyugodtan lehet ízesíteni más fűszerrel is, akár egy kis chilipehellyel, de a készre sült spárgát is feldobhatjuk, jól áll neki a balzsamecetes öntet. Bacon helyett vékonyra szelt prosciuttóba is csomagolhatjuk a zöldséget.
Baconbe tekert spárga
Hozzávalók 6 személyre
- 24 darab zöld spárga
- 12 szelet bacon
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha van sütőrácsunk, helyezzük egy tepsi fölé, ezen süssük a spárgákat, ha nincs, olajozzunk ki egy sütőlapot.
A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis vágjuk le a fás végeiket. Tegyük a spárgákat egy tálba, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk rájuk pár csipet fokhagymaport. Alaposan keverjük össze. A sóval vigyázzunk, a bacon is sózni fog.
A baconszeleteket vágjuk félbe, hogy vékonyabb csíkokat kapjunk. Minden szelet bacont tekerjünk egy szál spárga köré. Tegyük őket a rácsra/sütőlapra.
Süssük 10 percig. Egy húsfogó vagy csipesz segítségével fordítsuk meg őket, majd tegyük vissza még 10-15 percre. Ha van grillfunkció a sütőn, az utolsó 1-2 percben azon pirítsuk a bacont.
Fotó: Getty Images