Ropogós, baconbe göngyölt mézes aszalt szilva: gyors előétel karácsonyra

baconosszilva2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs sok időnk, se energiánk a karácsonyi sütés-főzéshez, mégis valami különlegeset készítenénk, ez a baconbe tekert aszalt szilva a legjobb választás.

Tökéletes karácsonyi vendégváró ez a baconbe tekert aszalt szilva, ráadásul pillanatok alatt, szinte semmi munkával készül. Az édeskés, puha szilva és a ropogós bacon önmagában is jó párosítás, de az egészet még nyakon öntjük egy rozmaringos-mézes öntettel.

A szilvát ugyanúgy be lehet áztatni rumba, mint a mazsolát, mivel aszalt verzióban van, jól megszívja magát, szóval, ha se sofőröket, se gyerekeket nem várunk a karácsonyi buliba, akkor bátran éljünk ezzel a lehetőséggel. 

Baconbe tekert szilva

baconosszilva

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 24 darab aszalt szilva
  • 12 szelet bacon
  • 0.25 bögre méz
  • 1 teáskanál friss rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A baconszeleteket vágjuk félbe, majd tekerjünk minden szilvát körbe a baconnel, fogpiszkálóval rögzítsük. Helyezzük őket a tepsire. 

20-30 percig süssük a szilvákat, míg a bacon enyhén ropogós nem lesz. Tegyük őket egy tálcára.

A mézet és az apróra vágott rozmaringot melegítsük össze egy kis lábasban, majd még melegen öntsük a szilvákra. Langyosan tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük