Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirkemell: a szalonna tartja szaftosan a húst

bcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós húsrolád pillanatok alatt az ünnepi asztalra kerül, látványra és ízben is elvarázsol majd.

Az év végi ünnepnapokon a családi közös étkezéseké a főszerep, a nagy ebédek vagy vacsorák alkalmából minden házigazda igyekszik kitenni magáért. A menü kitalálása közben ne stresszelj, és ne is gondold túl a dolgokat, egyszerű alapanyagokból is gusztusos, ünnepi fogást alkothatsz.

A csirkemell jól kiklopfolva tökéletesen alkalmas húsrolád készítésére, a tekercs belsejébe mehet sajt és aszalt gyümölcs, a legjobb választás a szilva, de akár szárított paradicsomot is használhatsz. A húst feltétlen csomagold baconbe, így nem csak szebb és finomabb lesz, a szalonnának köszönhetően nem szárad ki.

Ha a receptben írt tölteléket túl szerénynek érzed, tegyél még bele 2 szelet sonkát, olívabogyót, vékonyra szelt kaliforniai paprikát, és ezekkel kiegészítve tekerd fel a húst, amit alufóliába csomagolva is megsüthetsz. Fóliába csomagolva 30-35 perc elegendő, majd tűzhelyen pirítsd körbe a roládot.

Baconnel körbetekert aszalt szilvás csirkemell

bcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 10 szelet bacon
  • 10 darab aszalt szilva
  • 10 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Fogjuk meg az egyik darab csirkemellet, tegyük fóliával bélelt vágódeszkára, majd széltében vágjuk be, de ne vágjuk át, csak annyira, hogy a húst ki lehessen nyitni, mintha könyv lenne. Ezután a kihajtott hús tetejére is kerüljön fólia, óvatosan kezdjük el klopfolni, minél vékonyabbra.

A sajtot reszeljük le.

Borítsunk fóliát a dolgozófelületre, majd helyezzünk rá 5 szelet bacont, arra pedig a kiklopfolt húst tegyük rá, sózzuk és borsozzuk.

Fűszerezés után szórjuk rá a reszelt sajt felét a húsra, helyezzünk rá 5 darab aszalt szilvát, majd az alufólia segítségével óvatosan tekerjük fel.

A másik csirkemellel és a maradék alapanyagokkal járjunk el ugyanígy.

A húsroládokat helyezzük tepsire, csorgassunk rájuk olajat, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35–45 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük