Baconnel körbetekert, krémsajttal töltött csirkemell: így nem lesz száraz a hús

bcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkehúst mindenki szereti, különösen a mellét, mely akkor lesz igazán finom, ha sajtos tölteléket kap.

A csirkehús mindig tökéletes választás, a legtöbben szeretik, így ha vendégeket vársz, nem nyúlsz mellé, ha a melléből készíted a vacsorát. Bár tényleg sokan kedvelik a csirkemellet, ha nem jól készítik, akkor száraz, nem a legizgalmasabb alapanyag. Viszont ha megfelelően készül, nagyon is figyelemre méltó, mely jól fűszerezhető, bámulatos fogások alkothatók belőle.

A csirkemellet érdemes tölteni. A legjobban a sajtos töltelék áll neki, de ha szereted a pikáns vonalat, akkor 1 evőkanál dijoni mustárral még ízesebbé teheted. Bacon is szerepet kap a receptben, melytől sokkal szaftosabb lesz a hús.

Baconnel körbetekert, krémsajtos csirkemell

bct

Hozzávalók 4 személyre

  • 130 g mozzarella
  • 80 g cheddar
  • 2 evőkanál krémsajt
  • petrezselyem opcionális (fél csokor)
  • 4 darab csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 szelet bacon
  • kevés olaj opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat reszeljük le, majd keverjük össze a krémsajttal.

Ha petrezselymet is használunk, aprítsuk finomra és keverjük egybe a krémsajtos keverékkel.

A csirkemellfiléket fűszerezzük sóval és borssal, majd az oldaluknál vágjuk be, de ne vágjuk át teljesen. Ebbe a kis vágásba adagoljunk a krémsajtos keverékből.

A megtöltött húst tekerjük körbe baconnel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, ha szükséges, kevés olajat locsoljunk rá. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 perce (a hús méretétől és a sütőtől függően néhány perccel több is lehet).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük