10 gyors és pénztárcabarát recept darált hússal - A gyerekek is szeretni fogják
A darált hús nagyon hasznos és fontos alapanyag, érdemes betárazni belőle, mert nagyon sokféle fogást készíthetünk el vele.
A tartalmas kis fasírt igazán különleges töltelékkel készül, jalapeño paprika gondoskodik az izgalmakról, melynek belsejében krémsajtos töltelék lapul. És ha ennyi nem lenne elég, a baconről se feledkezzünk meg, amely szaftosan tartja a finomságot.
A töltött fasírt armadillo egg néven ismert, az elnevezését onnan kapta, hogy hasonlít a formájára. A finomságot grillen és serpenyőben is megsütheted.
Ha nem kapnál friss jalapeñót, akkor savanyítva szerezd be. A savanyított változat felszeletelve érhető el, így krémsajt helyett sajtdarabkát használj tölteléknek.
Töltött paprika:
A jalapeño paprikákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután a szárukat vágjuk le, és a belsejüket óvatosan távolítsuk el.
Egy nagy fazékban tegyünk fel vizet forrni, majd amikor lobog, dobjuk bele a paprikákat, és főzzük 5 percig.
A paprikákat tegyük jeges vízbe, hogy kihűljenek.
A krémsajtot és a reszelt sajtot keverjük össze, majd töltsük a jalapeño paprikákba.
Fasírt:
A darált húst sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával, zsemlemorzsával és a tojással keverjük össze.
Egy tepsit készítsünk elő, helyezzük bele a sütőpapírt, amit kevés olajjal kenjünk le.
A darált húsos masszából vegyünk a kezünkbe annyit, amennyibe a töltött jalapeñót kényelmesen be tudjuk csomagolni. A megformázott fasírtot ezután tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük az előkészített sütőpapírral bélelt tepsire.
A fasírtokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a fasírtokat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu