![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Amerika kedvence a szalonnás édesség: baconös, juharszirupos muffin
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kétezres évektől a szalonna új életre kelt, és amíg korábban főleg sós ételekbe tették, ettől kezdve már az édes sütiken is megjelent a sült bacon. Erre mi csak azt tudjuk mondani, hogy nagyon derék, semmi sem hozza ki jobban az édes ízeket, mint a sós-zsíros szalonna.
Régi trükkje az élelmiszeriparnak, hogy az ételek ízét cukorral, sóval és zsírral fokozzák. Ha az egyikből kevesebb kerül bele, akkor a másik kettőből több, különben nem lesz finom, de a legjobb hatást mégis e három egyensúlya adja.
Ennek a csimborasszója, amikor a sütibe egyenesen belekerül a cukor mellé a zsír és a só is - persze nem hozzáadottként, hanem organikusan, szalonnaként. Méghozzá sült szalonnaként. Ti el tudjátok ezt képzelni? Nos, a világon a legtöbb ember igen, nem véletlenül ekkora trend még mindig az édes-szalonnás süti.
Süsd ropogósra!
Természetesen nagyon fontos a szalonna megfelelő állaga: álljon és ropogjon, mert a szomorú, bágyadt szalonna még senki szívét nem dobogtatta meg. Ja, és természetesen a juharszirupot nyugodtan helyettesítsd mézzel ebben a receptben, úgy is nagyon finom lesz.
Szalonnás-juharszirupos muffin
![baconosjuharsziruposrecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290981/29098195_391946e801793aa70f9a6ac676f132f7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Muffinhoz
- 6 szelet bacon
- 10 dekagramm vaj
- 1 darab tojás
- 10 dekagramm cukor
- 3 evőkanál méz vagy juharszirup
- 10 dekagramm liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 deciliter tej
Krémhez
- 15 dekagramm mascarpone
- 2 evőkanál juharszirup vagy méz
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csipet gyömbér
- 6 szelet bacon
Elkészítés:
A szalonna zsírjához hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a juharszirupot vagy mézet és a tojást, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a szárazakat, keverjük, időnként egy kis tejjel lazítjuk, míg a végén minden belekerül a tálba, mi pedig homogén masszát kapunk. Legvégül a sült szalonnát keverjük bele.
Kanalazzuk a tésztát muffinformába, és süssük meg 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt. Tűpróba.
Ha kész a muffin, vegyük ki a formából, hogy gyorsabban hűljenek.
Csíkokra vágjuk, és kisütjük a másik 6 szelet bacont is.
Elkészítjük a krémet: mindent összekeverünk, majd habzsákból vagy kanállal a teljesen kihűlt muffinok tetejére halmozzuk. A tetejüket a sült szalonnacsíkokkal díszítjük.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!