Villámgyors finomság leveles tésztából: baconös-sajtos csiga rozmaringgal fűszerezve

pcscovcer
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A leveles tésztából készült csiga mindig óriási sikert arat, teljesen mindegy, hogy édes vagy sós töltelék kerül rá, minden formában eteti magát, olyan finom.

Bár sokan nem rajonganak a késztermékekért, azt azért el kell ismerni, vannak olyan előrecsomagolt ételek, amiket egyáltalán nem ciki otthon a hűtőben tárolni, ilyen a leveles tészta is. Ez a késztermék a kapkodós, rohanós napokon a legjobb barátod lesz, hiszen pillanatok alatt, minden nehézség nélkül alkothatsz belőle mennyei falatokat. A felhasználási módja teljesen rád van bízva, lehet belőle édes töltelékkel megkent csiga vagy fűszeresebb tekercs is.

A sós változatok közül a pizzás és sajtos verziók a legnépszerűbbek, de kedveltek még a sonkával vagy baconnel dúsított variációk is. Hogy még izgalmasabb legyen a tekercs, a sajtból kétfélét érdemes használni, a legjobb, ha az egyik fele füstölt. A leveles tésztás csiga különleges zamatáról a töltelékbe csempészett friss rozmaring gondoskodik, amit póréhagymára vagy petrezselyemre is lecserélhetsz.

Baconös-sajtos csiga

pcsct

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 40 dekagramm leveles tészta
  • 15 dekagramm szeletelt bacon vagy sonka
  • 15 dekagramm sajt
  • 2 ág rozmaring
  • liszt a nyújtáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, a bacont vágjuk apró kockákra, a friss rozmaringot is aprítsuk fel.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, baconnel és rozmaringgal, majd a hosszabb oldalától kezdve tekerjük fel. A feltekert tésztát vágjuk 2 ujjnyi vastag szeletekre, tegyük sütőpappírral bélelt tepsire, kicsit lapítsuk ki. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-25 percre, míg szép aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük