Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb
A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.
Életem egyik legjobb szendvicsét egy nyaralás alkalmával ettem: sok friss és grillezett zöldséggel és hozzájuk passzoló öntettel készült, de a legmeghatározóbb az egészben a bagel volt. A külseje aranybarnára pirult és roppanós volt, belül viszont puha és foszlós. Nem sokkal azelőtt vették ki a sütőből, így a szezám- és napraforgómag-szórás is megpirult a tetején, így tényleg feledhetetlen volt az összhatás.
A jó hír, hogy otthon is könnyedén elkészíthető a tartalmas és mutatós szendvics, amelyet reggelire és vacsorára is beilleszthetsz az étrendedbe. Fogyaszthatod frissen, de akár melegszendvicsként is, és még szendvicssütőre sem lesz hozzá szükséged, hiszen egy átlagos sütőben is mesésen roppanósra pirul a bagel teteje.
Ha pedig mindenben a házihoz ragaszkodsz, akkor a bagelt és a szendvicskrémet is könnyedén elkészítheted otthon.
Néhány tipp következik, amelyek alapján összeállíthatod a legszimpatikusabb bagelszendvics-variációdat.
1. Grillezett zöldséges bagel céklahummusszal
Kevés olívaolajon grillezzünk meg 1 kisebb, szeletekre vágott padlizsánt, 2 fej gombát és 1 kaliforniai paprikát. Vágjuk félbe a bageleket, mindkét felet kenjük meg céklahummusszal, pakoljuk az alsó felekre a grillezett zöldségszeleteket, sózzuk, borsozzuk őket, és borítsuk rájuk a bagelek másik felét. 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig süssük.
2. Kaliforniai paprikás-lila hagymás bagel csicseriborsó-hummusszal
Egy kevés olívaolajon fonnyasszunk meg egy nagyobb darabokra vágott hagymát, majd 2 perc után adjunk hozzá egy kicsumázott és felkockázott piros kaliforniai paprikát. Egy csipet sóval és borssal ízesítsük, ízlés szerint fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel. Kenjük meg a félbevágott bageleket hummusszal, és pakoljuk rájuk a fűszeres paprikát. Az előző leírás szerint süssük ropogósra.
3. Paradicsomos-avokádós bagel fűszerolajjal
Készítsük el a fűszerolajat: 1 gerezd zúzott fokhagymát, egy csipet sót, egy csipet friss borsot, fél teáskanálnyi kakukkfüvet és 3 evőkanálnyi olívaolajat keverjünk össze, és egyenlően locsoljuk meg vele a félbevágott bageleket. A bageleket tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és pár perc alatt süssük roppanósra. Vegyük ki őket a sütőből, szeleteljünk rájuk 2 avokádót és 2 érett paradicsomot, szórjuk meg kevés sóval, és borítsuk a feltétre a bagelek tetejét.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu