Fahéjas banánpalacsinta - Liszt nincs benne, cukor helyett méz kerül bele
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Nincs az a gyerek - de felnőtt se - aki ne örülne a palacsintának reggelire. De most nem a megszokott, hagyományos korongról van szó: egy sokkal finomabb és mérföldekkel egészségesebb alternatívát mutatunk.
Egy kedves barátnőm egyik reggel megkérdezte, kérek-e palacsintát. Mivel tudtam, hogy nem egy nagy konyhatündér, kicsit meg is lepődtem, hogy pont a palacsintasütéshez ért, de természetesen rábólintottam, és a kanapén vártam, hogy szervírozza az általam lekváros-kakaósként ismert mennyei mannát.
Banános omlett
Gyanús volt, hogy körülbelül 5 perccel később már egy tányérral közelített felém: amikor odaért, láttam, hogy ez aztán sok minden lehet, de nem palacsinta. Bátorkodtam rákérdezni, hogy mégis miért húzta el a mézesmadzagot a reggelit illetőleg, amikor egy barna lepényszerűséggel tud csak szolgálni. Így ismerkedtem meg a banános palacsintaként reklámozott banános rántottával. Bizarrul hangzik, tudom, és amíg nem kóstoltam meg, teljesen szkeptikus voltam. Az első falat után azonban minden kételyem elszállt: igaz, már nem fekhettem vissza aludni, mégis, mintha egy álomvilágba kerültem volna.
Cukor nem, csak méz édesíti
A rácsurgatott méz egyből olyan cseppfolyóssá vált, hogy elgondolkoztam, kérjek-e inkább egy mélytányért, mielőtt leeszem a barna bőrkanapét - de aztán olyan gyorsan pusztítottam el a tányér tartalmát, hogy szegény barátnőmnek ideje sem lett volna hozni egy másik tálat. Sajnos azonban végül nem jött össze a korlátlan fogyasztás: egy palacsinta után jóllaktam, méghozzá úgy, hogy ebédidőig egyszer sem jött rám a jól esne egy csokika érzés.
Banánpalacsinta
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab banán
- 2 darab tojás
- ízlés szerint fahéj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy nagyobb banánt vágjunk félbe, majd az egyik felét villával nyomkodjuk szét egy kevés fahéjjal egy mélytányérban - ettől lesz szép barna -, a másik felét pedig karikázzuk fel.
Üssünk fel két tojást, és keverjük el minél habosabbra, ahogy a rántottához szoktuk, a banánpürével együtt.
Keverjünk hozzá két evőkanál finom szemű zabpelyhet és a banánkarikákat.
Süssük ki, akár a palacsintát, viszont mivel sűrűbb a tészta, vastagabbak lesznek a korongok, mint a megszokott, nem feltekerhető, inkább amerikai palacsintára hasonlító változat.
Jó étvágyat!
Fotó: Getty Images