Egy tálban keverjük össze a liszteket, a cukrot, a sót, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliakivonatot, és morzsoljuk hozzá a kockákra vágott növényi vajalternatívát.
Adjuk hozzá a jéghideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjunk összeálló tésztát. Formázzunk belőle gombócot, csomagoljuk fóliába, és 1 órát pihentessük hűtőben.
Közben ugyanabban a tálban keverjük az elnegyedelt barackokhoz a töltelék többi hozzávalóját, forgassuk össze, és tegyük félre.
Lisztezett felületen nyújtsunk a tésztából kb. 30 cm-es kört, pakoljuk rá a barackos keveréket, a tészta széleiből pedig egy 5-6 cm-es sávot hajtogassunk vissza. A visszahajtott részeket kenjük le kevés szójaitallal, szórjuk meg cukorral, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30-35 perc alatt.