Aszalt gyümölccsel töltött pulykatekercs - Melegen ebéd, hidegen felvágott

barackos pulyktekercs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pulykamell kényes húsféle, nagyon könnyen kiszárad, ezért két irányból is védjük: belülről töltelékkel, kívülről baconnel.

A pulykamell az egyik legkényesebb húsfajta, nagyon könnyen lesz száraz és minden íztől mentes, óvatosan kell vele bánni. Ebben a receptben egyrészt megtöltjük, másrészt beborítjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, így esélye sem lesz kiszáradni. Azért még így is érdemes óvatosan bánni vele és sütés közben olykor meg-meglocsolgatni a kicsorgó lével. 

A töltelék aszalt gyümölcsből és szikkadt kalács morzsájából, valamint párolt hagymából áll, ezt bátran lehet a készletek szerint alakítani, készülhet aszalt szilávból vagy bármely más gyümölcsből.

Melegen is nagyon jó, de hidegen szépen szeletelhető hidegtál-főszereplő vagy szendvicsfeltét lehet.

Barackos pulykatekercs

barackos pulykatekercs cikkhez

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gramm pulykamell
  • 200 gramm bacon
  • 100 gramm aszalt sárgabarack
  • 1 fej hagyma
  • 50 gramm kalácsmorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, vagy szépen megkérjük erre a hentest. 

A töltelékhez finomra aprítjuk a hagymát, vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott aszalt barackot, és pár percig együtt pároljuk őket tovább, majd hagyjuk kissé kihűlni, végül hozzákeverjük a morzsát, sózzuk, borsozzuk.

Egy deszkára baconszeleteket fektetünk, ráteszünk egy szelet pulykamellet, megkenjük töltelékkel, feltekerjük és megtűzzük. Ezt a műveletet ismételjük, míg minden alapanyag el nem fogy. Tűzálló tálba, tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 fokos sütőben, körülbelül egy óra alatt megsütjük. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük