Ropogós BBQ csirkeszárnyak, ha csípőset és édeset ennél egyszerre

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Amilyen bonyolultnak hangzik, annyira egyszerű ez a recept, kezdőknek is bátran ajánlom. Két tökéletes elem ötvöződik benne: a ropogósra sült csirkeszárnyak és a zseniális BBQ szósz. 

A csirkeszárnyak nem olajban sülnek, hanem tepsiben, így nem fognak tocsogni az olajtól és a lisztes bunda is ropogós marad. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezekre a tökéletesen megsütött fűszeres csirkeszárnyakra még BBQ szósz is kerül.

A chili a panírban és a szószban is visszaköszön, de a csípős ízt kiegyenlíti az édes méz. Vaj is kerül a BBQ és chiliszósz mellé, ez is lágyítja picit az erőteljes, intenzív ízeket, de éppen csak annyira, amennyire szükséges. Hiszen az a lényege a csirkeszárnyaknak, hogy erősek a fűszerek, csípősek az ízek, füstösek, édesek az aromák. 

Az elemeket ketté is szedhetjük, ha szeretnénk, csinálhatunk bepanírozott csirkeszárnyakat szósz nélkül is, vagy leönthetjük a nyers csirkeszárnyakat rögtön a szósszal, és úgyis megsüthetjük. Mindenesetre a kettő kombinációja a legjobb, tökélyre fejlesztett recepttel állunk szemben. 

Ropogós BBQ csirkeszárnyak

bbqcsirkerecept

Hozzávalók 18 adaghoz:

  • darab csirkeszárny
  • 0.5 bögre liszt
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál chilipor
  • 0.5 teáskanál bors
  • bögre BBQ szósz
  • 0.5 bögre méz
  • 2 evőkanál chiliszósz
  • 4 evőkanál vaj
  • teáskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A sót, lisztet, fokhagymaport, chiliport, borsot keverjük össze egy tálban.

Mossuk meg a csirkeszárnyakat, szárítsuk meg őket, majd forgassuk meg a lisztes keverékben, hogy mindenhol jól befedje őket.

Tegyünk egy lapos tepsire alufóliát, majd olajozzuk be a felületét. Erre mehetnek a lisztben megforgatott csirkeszárnyak.

Tegyük őket 35-40 percre a sütőbe, a sütési idő a szárnyak méretétől függ. Sütés közben egyszer fordítsuk át őket.

Amíg sülnek, készítsük el a szószt: tegyük a mézet és a BBQ szószt egy serpenyőbe. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni. Ha már gyöngyözik, mehet bele a a chiliszósz és a vaj, ha a vaj is elolvadt, akkor adjuk hozzá a fokhagymaport is.

A megsült csirkeszárnyakat mártsuk meg óvatosan a szószban, majd tegyük vissza őket 5 percre sülni. Készen is vannak, jó étvágyat kívánunk!

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük