A legfinomabb hűsítő koktél a Bellini – Mindössze két hozzávalóból készül
Cikkek
Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Zellersaláta krémes szószban: friss, roppanós hozzávalók alkotják
Omlós, cheddar sajtos pogácsa: sütőporos a tésztája
Retró menzás piskóta csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
Tartalmas tojásos reggeli török módra: fűszeres joghurt az alapja
Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet
Nyári esték tökéletes kísérője lehet a Bellini, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz.
A Bellinit van, ahol pezsgővel, van, ahol Proseccóval készítik, mindkettővel egyformán finom. Igazi nyári ital, főleg, ha friss, puha és érett barackot használsz hozzá, úgy lesz igazán jó az íze. Az egyetlen szabály, hogy a pezsgő-őszibaracklé aránya 2:1 legyen. A puha nyári barackokból könnyedén tudsz levet kinyerni, amelyet aztán csak át kell szűrni és kész is a koktélalapanyag.
A barack nemcsak szénsavas itallal, hanem fehérborral is csodás, így készítsd el a frissítő, jéghideg italt. Az őszibarackból egyébként kompótot is készíthetsz, amely télen majd visszahozza a nyár hangulatát.
Bellini koktél
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 200 milliliter pezsgő vagy prosecco
- 4 darab őszibarack
Elkészítés:
A barackot mossuk, majd hámozzuk is meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magját, majd szeleteljük fel. Tegyük egy szűrőbe, majd egy kanál segítségével nyomjuk ki a levét. Szűrjük át a levét, majd osszuk szét 2 pohárban. Öntsük rá a pezsgőt. Hidegen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images