Illatos, pufi bodzás palacsinta: a légies tészta isteni lesz

bocover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ehető bodzavirág számtalan módon felhasználható, érdemes pufi palacsintatészta masszájába keverve kipróbálni, elképesztően finom lesz.

Az illatos, nyarat idéző bodzavirág szezonját vétek lenne kihagyni, hisz az aromás növényből rengeteg izgalmas dolog készülhet. Persze a legtöbbeknek az isteni finom házi szörp ugrik be először, melyet citrommal, jó hidegen szokás fogyasztani, pedig sütemények tésztájába vagy teába is csorgathatod. És ha már a szörp is jól érvényesül ezekben, akkor képzeld el, mi minden készülhet még a virágból.

Próbáld ki piskótába keverve, vagy gazdagítsd vele a palacsintatésztát, mely lehet pufi vagy hagyományos recept szerint készült. Ha nincs kéznél bodzavirág, akkor használj helyette szörpöt vagy szirupot, az biztos, hogy páratlan ízélményben lesz részed.

Bodzás palacsinta

bpct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 300 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj vagy olvasztott vaj
  • 2 darab tojás
  • 2 marék bodzavirág
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, először adjuk hozzá a sót, sütőport és a cukrokat, utána pedig a tejet, olajat, tojást, keverjük csomómentesre az egészet. (Ha szükséges, tejet vagy lisztet adjunk még hozzá, sűrű, az amerikai palacsintáéhoz hasonlító masszát kell kapnunk.)

A megtisztított bodzavirágokat vágjuk apróra, majd forgassuk a tésztához.

A palacsintákat a szokásos módon, forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára.

Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük