Villámgyors csiga bolognai raguval töltve – Leveles tésztából is készítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Szuper szilveszteri partifalat ez a mutatós, szaftos, darált húsos csiga, amivel még jól is laksz.
A csiga, legyen az édes vagy sós, óriási kedvenc, talán a kakaós az, ami mindent visz. Kakaós csiga minden pékségben kapható, de igazán jó csak kevés helyen. Persze készíthetsz házilag is, ha nincs kedved megkeresni, hol a legfinomabb. Én a fahéjasra esküszöm, ezt is magamnak szoktam összedobni. Leveles tésztából is készülhet, de tökéletes a kelt tészta is.
A csiga nemcsak édes, hanem sós is lehet, ez a sajtos-spenótos változat biztosan nagy siker lesz.
Ha szereted a bolognai spagettit, akkor miért ne készíts ebből a raguból csigát? Kicsit leegyszerűsítheted a folyamatot, nyugodtan vegyél üveges bolognai szószt, de ha paradicsomszósszal készíted, akkor ne felejtsd el a hagyományos fűszerezést. Sok sajttal készítsd, az egyik része a szószba, a másik a csiga tetejére fog kerülni. Készülhet marhahússal is, de én most pulykából csináltam.
Bolognai ragus csiga
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 130 gramm darált pulykahús (marha is lehet)
- 200 gramm bolognai szósz (vagy paradicsomszósz)
- 20 gramm parmezán (reszelt)
- 60 gramm gouda sajt (reszelt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint rozmaring, bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd pirítsuk meg rajta a darált húst 6-7 perc alatt. Öntsük rá a szószt. (Ha paradicsomszószt használunk, akkor sózzuk, borsozzuk és morzsoljunk rá zöldfűszereket. Itt találsz egy gyors bolognairagu-receptet.) Főzzük még 6-7 percig alacsony lángon. Szórjuk bele a reszelt parmezánt, vegyük le a tűzről, és várjuk meg, amíg kihűl.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A leveles tésztát tekerjük ki, kenjük meg a szósszal, a hosszanti oldalától kezdve tekerjük fel, és vágjuk karikákra. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és szórjuk meg reszelt sajjtal.
Süssük 20 percig, amíg a sajt szépen meg nem pirul rajta.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors