Szemet gyönyörködtető borsókrémleves – Nem a megszokott módon készül, de nagyon finom

borsócover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mirelit borsóból is elkészíthető ez a fantasztikus krémleves, azonban amikor szezonja van, mindenképp frissből próbáljátok ki ezt a receptet.

Amikor krémlevest készítünk, valamilyen tejtermékkel, vajjal, tejszínnel vagy tejföllel végezzük az utolsó simítást, így készítve sokkal selymesebb lesz. Ennél a receptnél viszont csak a tálalásnál érdemes tejfölt kínálni a leveshez, a sűrűségét és a zamatos ízét a vaj és a bacon fogja megadni. Mivel pürésíteni fogjuk, senkinek sem fog feltűnni, hogy kevés szalonna teszi varázslatossá a krémlevest.

A pompás levesbe nagy csokor petrezselymet szokás tenni, de a változatosság kedvéért ezt érdemes salátára cserélni, nagyon finom és szép zöld színű lesz tőle. Tálalásnál nagyon gusztusos, ha pirított kenyérkockákat szórunk a leves tetejére, tejföllel, de akár pirosra sült baconnel is kínálhatjuk.

Borsókrémleves

borsóct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szál újhagyma
  • 1 fej fejes saláta
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 szelet bacon
  • 50 dekagramm borsó
  • só és bors ízlés szerint
  • 8 deciliter alaplé (zöldség)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymákat finomra vágjuk.

A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd darabokra tépkedjük vagy csíkokra vágjuk.

A vajat felforrósítjuk egy lábasban, majd rádobjuk a hagymát és üvegesítjük. 3 perc után a kockára vágott bacont  is hozzáadjuk, majd körülbelül 4 perc után a saláta is a fazékba kerül, sózzuk, borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett 5-8 perc múlva a borsót is az alapanyagokhoz keverjük, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Ha vízzel öntjük fel, használjunk házi készítésű ételízesítő kockát. Körülbelül 20 percig főzzük a levest, majd botmixerrel pürésítsük.

A krémlevest pirított kenyérkockákkal és tejföllel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük