![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Szemet gyönyörködtető borsókrémleves – Nem a megszokott módon készül, de nagyon finom
![borsócover](https://kep.index.hu/1/0/3279/32790/327901/32790130_2513404_6d140aadd9f0d3dd79f1d62b23cb3c63_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
![Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül](https://kep.index.hu/1/0/6002/60023/600232/60023273_4439137_bc730a2e64ee37fd4b43b7e7f4f6d714_wm.jpg)
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
![Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen](https://kep.index.hu/1/0/6009/60092/600920/60092099_4444267_b3e55b29fcbc95e244ffd86eae30f29e_wm.jpg)
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
![Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen](https://kep.index.hu/1/0/6011/60116/601162/60116255_4446063_8f40bc2493cda1492bc5ef17c6ef0064_wm.jpg)
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
![Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja](https://kep.index.hu/1/0/6013/60132/601325/60132519_4447251_dde6b6c920c5141bd76c7d13efdfa9a9_wm.jpg)
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
![Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá](https://kep.index.hu/1/0/6013/60135/601352/60135279_4447439_24937903a8f7ba79fdb1be62e3f63bf2_wm.jpg)
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
![7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek](https://kep.index.hu/1/0/6007/60076/600769/60076977_4443127_b09358ec02e1b4a72373daa52c03b44b_wm.jpg)
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Mirelit borsóból is elkészíthető ez a fantasztikus krémleves, azonban amikor szezonja van, mindenképp frissből próbáljátok ki ezt a receptet.
Amikor krémlevest készítünk, valamilyen tejtermékkel, vajjal, tejszínnel vagy tejföllel végezzük az utolsó simítást, így készítve sokkal selymesebb lesz. Ennél a receptnél viszont csak a tálalásnál érdemes tejfölt kínálni a leveshez, a sűrűségét és a zamatos ízét a vaj és a bacon fogja megadni. Mivel pürésíteni fogjuk, senkinek sem fog feltűnni, hogy kevés szalonna teszi varázslatossá a krémlevest.
A pompás levesbe nagy csokor petrezselymet szokás tenni, de a változatosság kedvéért ezt érdemes salátára cserélni, nagyon finom és szép zöld színű lesz tőle. Tálalásnál nagyon gusztusos, ha pirított kenyérkockákat szórunk a leves tetejére, tejföllel, de akár pirosra sült baconnel is kínálhatjuk.
Borsókrémleves
![borsóct](https://kep.index.hu/1/0/3279/32790/327901/32790136_20e14b4fe3cacd2ff1ccf0e3ee0d4070_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál újhagyma
- 1 fej fejes saláta
- 2 evőkanál vaj
- 4 szelet bacon
- 50 dekagramm borsó
- só és bors ízlés szerint
- 8 deciliter alaplé (zöldség)
Elkészítés:
A megtisztított hagymákat finomra vágjuk.
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd darabokra tépkedjük vagy csíkokra vágjuk.
A vajat felforrósítjuk egy lábasban, majd rádobjuk a hagymát és üvegesítjük. 3 perc után a kockára vágott bacont is hozzáadjuk, majd körülbelül 4 perc után a saláta is a fazékba kerül, sózzuk, borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett 5-8 perc múlva a borsót is az alapanyagokhoz keverjük, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Ha vízzel öntjük fel, használjunk házi készítésű ételízesítő kockát. Körülbelül 20 percig főzzük a levest, majd botmixerrel pürésítsük.
A krémlevest pirított kenyérkockákkal és tejföllel kínáljuk.
Fotó: Getty Images