![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szemet gyönyörködtető borsókrémleves – Nem a megszokott módon készül, de nagyon finom
![borsócover](https://kep.index.hu/1/0/3279/32790/327901/32790130_2513404_6d140aadd9f0d3dd79f1d62b23cb3c63_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Mirelit borsóból is elkészíthető ez a fantasztikus krémleves, azonban amikor szezonja van, mindenképp frissből próbáljátok ki ezt a receptet.
Amikor krémlevest készítünk, valamilyen tejtermékkel, vajjal, tejszínnel vagy tejföllel végezzük az utolsó simítást, így készítve sokkal selymesebb lesz. Ennél a receptnél viszont csak a tálalásnál érdemes tejfölt kínálni a leveshez, a sűrűségét és a zamatos ízét a vaj és a bacon fogja megadni. Mivel pürésíteni fogjuk, senkinek sem fog feltűnni, hogy kevés szalonna teszi varázslatossá a krémlevest.
A pompás levesbe nagy csokor petrezselymet szokás tenni, de a változatosság kedvéért ezt érdemes salátára cserélni, nagyon finom és szép zöld színű lesz tőle. Tálalásnál nagyon gusztusos, ha pirított kenyérkockákat szórunk a leves tetejére, tejföllel, de akár pirosra sült baconnel is kínálhatjuk.
Borsókrémleves
![borsóct](https://kep.index.hu/1/0/3279/32790/327901/32790136_20e14b4fe3cacd2ff1ccf0e3ee0d4070_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál újhagyma
- 1 fej fejes saláta
- 2 evőkanál vaj
- 4 szelet bacon
- 50 dekagramm borsó
- só és bors ízlés szerint
- 8 deciliter alaplé (zöldség)
Elkészítés:
A megtisztított hagymákat finomra vágjuk.
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd darabokra tépkedjük vagy csíkokra vágjuk.
A vajat felforrósítjuk egy lábasban, majd rádobjuk a hagymát és üvegesítjük. 3 perc után a kockára vágott bacont is hozzáadjuk, majd körülbelül 4 perc után a saláta is a fazékba kerül, sózzuk, borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett 5-8 perc múlva a borsót is az alapanyagokhoz keverjük, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Ha vízzel öntjük fel, használjunk házi készítésű ételízesítő kockát. Körülbelül 20 percig főzzük a levest, majd botmixerrel pürésítsük.
A krémlevest pirított kenyérkockákkal és tejföllel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!