
30 perces tészta zsenge borsóval keverve: pirult bacontől lesz szaftos

A borsó és a bacon tökéletes párost alkotnak, ha tésztával együtt készíted őket, mint ebben az egylábasos fogásban, laktató főételt kapsz.
Elérkezett a zsenge zöldborsó ideje, amikor csak teheted, vegyél belőle, és ha nem eszed meg azonnal, készítsd el köretnek vagy főzeléknek, a lényeg, hogy a friss íze domináljon az ételben. A zöldborsó nagyon egészséges hüvelyes, tele van fehérjével, így ha húsmentesen étkezel, akkor is érdemes beiktatnod a táplálkozásodba.
Természetesen hús mellé is eheted, a sós, roppanós sült baconhöz nagyon jól passzol mind ízben, mind textúrában. Ezzel a tésztás, egylábasos étellel nem lesz sok dolgod, és mégis laktató, komplett fogást tudsz tálalni.
Borsós-baconös tészta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm kagylótészta vagy szarvacska
- 250 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 150 gramm bacon
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 800 milliliter víz vagy zöldségalaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 50 gramm parmezán (reszelt)
- opcionális olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott bacont. Amikor még nem pirult meg, de már kiengedte a zsírját, akkor dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteljük meg. Amikor a bacon is megpirult, adjuk hozzá a zöldborsót. Keverjünk rajta egyet, majd öntsük fel a vízzel vagy zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és letakarva főzzük közepes lángon 15 percig.
Kicsit vegyük feljebb a hőmérsékletet, hogy forrjon a víz, ekkor adjuk hozzá a tésztát. Ha a tészta al dentére főtt, és a víz is elforrt, vegyük le a tűzről, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még, keverjük hozzá a parmezánt, és forgassuk át. Ízlés szerint önthetünk rá egy kevés olívaolajat is közvetlenül a tálalás előtt. Azonnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!