Baconnel, sajttal töltött karaj rántva: sütőben is megsütheted
Még finomabb a rántott karaj, ha sajttal és baconnel töltöd. Sütőben sütve a gyomrot is kevésbé terheli meg.
Elérkezett a zsenge zöldborsó ideje, amikor csak teheted, vegyél belőle, és ha nem eszed meg azonnal, készítsd el köretnek vagy főzeléknek, a lényeg, hogy a friss íze domináljon az ételben. A zöldborsó nagyon egészséges hüvelyes, tele van fehérjével, így ha húsmentesen étkezel, akkor is érdemes beiktatnod a táplálkozásodba.
Természetesen hús mellé is eheted, a sós, roppanós sült baconhöz nagyon jól passzol mind ízben, mind textúrában. Ezzel a tésztás, egylábasos étellel nem lesz sok dolgod, és mégis laktató, komplett fogást tudsz tálalni.
Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott bacont. Amikor még nem pirult meg, de már kiengedte a zsírját, akkor dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteljük meg. Amikor a bacon is megpirult, adjuk hozzá a zöldborsót. Keverjünk rajta egyet, majd öntsük fel a vízzel vagy zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és letakarva főzzük közepes lángon 15 percig.
Kicsit vegyük feljebb a hőmérsékletet, hogy forrjon a víz, ekkor adjuk hozzá a tésztát. Ha a tészta al dentére főtt, és a víz is elforrt, vegyük le a tűzről, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még, keverjük hozzá a parmezánt, és forgassuk át. Ízlés szerint önthetünk rá egy kevés olívaolajat is közvetlenül a tálalás előtt. Azonnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images