Vajon párolt zsenge zöldborsó: tökéletes tavaszi köret villámgyorsan

Nyomtatás
vajon párolt zöldborsó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nem eszed meg azonnal a frissen fejtett zöldborsót, akkor csak gyorsan dobd egy kevés olvasztott vajra, csodás ízélményben lesz részed.

Pontosan 10 percedbe fog telni ennek a köretnek az elkészítése, de akár magában eszed, akár köretként tálalod, biztosan sikered lesz vele. A legjobb, ha friss, zsenge zöldségből készíted, de ha csak mirelit van otthon, akkor is próbáld ki.

A friss zöldborsó nyersen is isteni, amely egy frissítő tavaszi salátában nagyon jól mutat mind színben, mind ízben, ha tavaszi retekkel kevered. Ha pedig a hagyományos ízeket szereted, akkor készítsd el főzeléknek, nincs olyan nap, hogy ne ennénk szívesen zöldborsófőzeléket.

Sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb, a párolt zöldborsó isteni, csak vegyél elő egy serpenyőt, egy kevés vajat, és futtasd meg rajta a zöldséget, amelyet utána tényleg bármilyen húsféléhez vagy akár halhoz is ehetsz. Vajon párolva egész egyszerűen minden finom, annyira, hogy a són kívül nem is kell hozzá semmilyen pluszfűszert tenned. 

Vajon párolt zöldborsó

vajon párolt zöldborsó recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm zöldborsó
  • 3 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és várjuk meg, amíg megolvad. Adjuk hozzá a zöldborsót, arra ügyelve, hogy ne tegyük túl sűrűn, inkább készítsük két részletben. Időnként keverjük át óvatosan, és pirítsuk 8 percig, amíg egy kis színt kapnak a szemek. 

Vegyük le a tűzről, sózzuk meg, és azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon