Vajon párolt zsenge zöldborsó: tökéletes tavaszi köret villámgyorsan
Ha nem eszed meg azonnal a frissen fejtett zöldborsót, akkor csak gyorsan dobd egy kevés olvasztott vajra, csodás ízélményben lesz részed.
Pontosan 10 percedbe fog telni ennek a köretnek az elkészítése, de akár magában eszed, akár köretként tálalod, biztosan sikered lesz vele. A legjobb, ha friss, zsenge zöldségből készíted, de ha csak mirelit van otthon, akkor is próbáld ki.
A friss zöldborsó nyersen is isteni, amely egy frissítő tavaszi salátában nagyon jól mutat mind színben, mind ízben, ha tavaszi retekkel kevered. Ha pedig a hagyományos ízeket szereted, akkor készítsd el főzeléknek, nincs olyan nap, hogy ne ennénk szívesen zöldborsófőzeléket.
Sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb, a párolt zöldborsó isteni, csak vegyél elő egy serpenyőt, egy kevés vajat, és futtasd meg rajta a zöldséget, amelyet utána tényleg bármilyen húsféléhez vagy akár halhoz is ehetsz. Vajon párolva egész egyszerűen minden finom, annyira, hogy a són kívül nem is kell hozzá semmilyen pluszfűszert tenned.
Vajon párolt zöldborsó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm zöldborsó
- 3 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és várjuk meg, amíg megolvad. Adjuk hozzá a zöldborsót, arra ügyelve, hogy ne tegyük túl sűrűn, inkább készítsük két részletben. Időnként keverjük át óvatosan, és pirítsuk 8 percig, amíg egy kis színt kapnak a szemek.
Vegyük le a tűzről, sózzuk meg, és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!