Tízperces spagetti zsenge borsóval, krémes ricottával és friss citrommal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amint megjelennek a legzsengébb borsók, ezt a tésztát kell belőle elkészíteni, a körülötte lévő ízek a maximumot hozzák ki belőle, magasabb szintre emelik, mint bármilyen főzelék vagy leves.

Ráadásul tényleg tíz perc alatt készül el, mert a borsó együtt fő a tésztával, a kiegészítőket pedig egyszerűen hozzá kell csak tenni és már ehetjük is. 

Persze nem minden borsónak kell ugyanannyi idő a vízben, mint a tésztának: aszerint kell összerakni őket, mennyire zsenge éppen a borsónk. A legfrissebbnek elég akár öt perc is, a kicsit régebbi viszont főhet tíz percig is, mint maga a spagetti. 

Ínséges időkben elkészülhet ez az étel fagyasztott borsóból is, de tényleg frissel lesz igazán csodálatos. A citrom és a ricotta abszolút kötelező, lecserélhetetlen elem, a zöldfűszer viszont nem muszáj, hogy bazsalikom legyen, szuperül passzol hozzá akár a menta vagy a friss petrezselyem is. 

Zöldborsós, citromos spagetti ricottával

DSC 2593 (1)

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm zöldborsó
  • 500 gramm spagetti
  • 250 gramm ricotta
  • 1 darab citrom
  • ízlés szerint parmezán/grana padano
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Felteszünk forrni egy nagy lábosnyi vizet, sózzuk, majd amikor már lobog, beletesszük a borsót és a tésztát. Amikor megpuhultak, leszűrjük őket, tálakba osztjuk. Rákanalazzuk a ricottát, citromlevet facsarunk és bazsalikomleveleket tépkedünk a tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük