5 hozzávalóból tápláló reggeli: szalámis-brokkolis frittata muffin

brokkoli fritatta muffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mióta elkezdődött az iskola, a "mit kérsz reggelire" lett a második leggyakrabban ismételt mondat a "kelj fel légy szíves" után.

A hétköznap reggeli rohanásban bizony muszáj időt szakítani a reggelire. Az iskolába járó gyerekeknek nem fog az agya étkezés nélkül, és ők sajnos nem ehetnek, amikor megéheznek, meg kell várniuk a szünetet. Idén elhatároztam, hogy előre összeírom, hogy miket fogok készíteni, ami gyors is, tápláló is és a kényes ízlésű gyerekek kedvére is való.

Egyik nap édes, másik nap sós reggelit terveztem, ez most egy sós változat, méghozzá brokkolival és egy kis szalámival dúsítva. Ez a muffin nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is elegendő energiát ad. Nem mellesleg mindössze öt hozzávaló kell hozzá, és hűtőbe téve még másnap is tökéletesen fogyasztható. 

Brokkolimuffin

brokkoli fritatta muffin kicsi

Hozzávalók

  • 100 gramm brokkoli
  • 100 gramm szalámi vagy sonka
  • 100 gramm sajt
  • 4 darab tojás
  • 1 deciliter tej
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk kis darabokra a szalámit, pirítsuk meg. Vágjuk fel a brokkolit is, és reszeljük le a sajtot. Tegyünk mindegyikből egy keveset a muffinformákba. Egy tálban jól keverjük össze a tojásokat a tejjel és a sóval. Töltsük ezt is a muffinformákba. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Addig süssük a muffinokat, amíg a tetejük szépen meg nem pirul. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük