Izraeli lecsó másképp: a shakshuka spenóttal és brokkolival csábít
A shakshuka egy közel-keleti, mediterrán étel, ami fűszeres szósszal és buggyantott tojással készül, így a reggeli vagy ebéd csúcspontja lesz.
Ezt a fogást eredetileg tater totnak nevezik, ami egy olyan, általában krumpliból készült ételt jelent, ami ropogós és falatnyi méretű.
Mi most a burgonyát rostban gazdag brokkolira cseréltük, amelynek csökkentett zsírtartalmáért az air fryer lesz a felelős.
A brokkolit vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni.
A petrezselymet mossuk meg, majd aprítsuk fel.
Készítsük el a fűszerkeveréket: az összes fűszert öntsük bele egy kisebb tálba és keverjük össze.
Ezután töröljük szárazra a felengedett brokkolikat, majd tegyük át egy konyhai robotgépbe, és addig aprítsuk, amíg egészen finomra nem darálódik.
Tegyük a brokkolit egy közepes tálba, majd üssük rá a tojásokat, adjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot, a zsemlemorzsát, a fűszerkeveréket, végül pedig az apróra vágott petrezselymet.
A kész masszából vizes kézzel és egy kanál segítségével formázzunk falatnyi méretű, kicsi nudlikat.
Az airfryer belsejét vékony rétegben permetezzük be olajjal. A tésztaformákat helyezzük el egymás mellett néhány cm távolságra, majd azokra is permetezzünk egy minimális olajat.
200 fokon süssük ropogósra kb. 10-12 perc alatt a brokkolis falatokat úgy, hogy félidőnél megfordítjuk őket.
Ha elkészültek a finomságok, tegyük őket tányérra, és kínáljunk melléjük ketchupot vagy valamilyen mártogatóst.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu