Fűszeres, mustáros tepsis karaj: a hús omlós, a pác ínycsiklandó
Ha szereted az omlós húsételeket, a fűszeres, mustáros karajnak nálad is ott a helye az asztalon.
Bár a bő olajban sült ételek nem túl egészségesek, ennek ellenére szinte mindenki imádja a rántott fogásokat. A legnagyobb kedvenc a rántott hús, mely készülhet hagyományosan, vagy izgalmasabb ruhában, és persze töltve is érdemes kipróbálni.
Ha hétvége, akkor bizony rántott hús. Ha nálatok is ez az étel a vasárnapi befutó, akkor érdemes kísérletezni és minél több változatban kipróbálni. Én most a töltött verzió mellett tettem le a voksomat. A hús a kedvenc zöldségemmel, brokkolival és kétféle sajttal lett megtöltve. A látványos finomságra nincsenek szavak, tényleg nagyon-nagyon finom, érdemes elkészíteni a családnak.
Hogy szép nagy szeleteket tudj megtölteni, érdemes a húst pillangóvágással előkészíteni. De az is jó, ha a vastagabb szeleteket szép vékonyra klopfolod, majd roládformában feltekered.
Ha esetleg maradna a töltelékből, ne ess pánikba, fel tudod még használni! Formázz belőle golflabda méretű golyókat, forgasd zsemlemorzsába, és süsd aranybarnára. Vagy töltsd gombakalapokba, de csirkecomb bőre alá is teheted töltelékként.
Először a tölteléket készítsük el. A brokkolit szedjük rózsáira, majd dobjuk lobogó vízbe, és főzzük 2-3 percig. A kész brokkolit tegyük jeges vízbe, majd csepegtessük le, vágjuk nagyon apróra.
A brokkolihoz adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt sajtot, sajtkrémet. Keverjük össze az alapanyagokat. A tölteléket alufóliával lefedve 1 napig tárolhatjuk hűtőben.
A karajszeleteket klopfoljuk ki vékonyra, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe, hogy a só átjárja. A lesózott húsnak 30 perc is elég, de 1 napot is tárolhatjuk így a hűtőben.
A karajszeleteket kenjük meg a töltelékkel, majd csomagoljuk be, ha szükséges, hústűvel rögzítsük a töltött húst.
A töltött karajt a szokásos módon panírozzuk be. Először forgassuk meg lisztben, utána felvert tojásban, majd jöhet a zsemlemorzsa.
A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu