![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Pillangóvágás lépésről lépésre: így egyenletesen sül és könnyen tölthető a hús
![pvcover](https://kep.index.hu/1/0/4314/43141/431410/43141016_3292904_e1703ff07b9e6a59ecd7e5715d83f8cc_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
![Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül](https://kep.index.hu/1/0/6002/60023/600232/60023273_4439137_bc730a2e64ee37fd4b43b7e7f4f6d714_wm.jpg)
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
![Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen](https://kep.index.hu/1/0/6009/60092/600920/60092099_4444267_b3e55b29fcbc95e244ffd86eae30f29e_wm.jpg)
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
![Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen](https://kep.index.hu/1/0/6011/60116/601162/60116255_4446063_8f40bc2493cda1492bc5ef17c6ef0064_wm.jpg)
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
![Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja](https://kep.index.hu/1/0/6013/60132/601325/60132519_4447251_dde6b6c920c5141bd76c7d13efdfa9a9_wm.jpg)
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
![Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá](https://kep.index.hu/1/0/6013/60135/601352/60135279_4447439_24937903a8f7ba79fdb1be62e3f63bf2_wm.jpg)
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
![7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek](https://kep.index.hu/1/0/6007/60076/600769/60076977_4443127_b09358ec02e1b4a72373daa52c03b44b_wm.jpg)
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Az egyszerű vágási technikának köszönhetően a hús kétszer akkora lesz, érdemes kipróbálni, mert rengeteg izgalmas finomság készülhet így.
A csirkemell a szárnyas legkedveltebb része, melyből sokféle finomság készülhet. A sikere töretlen, különböző bundákba öltöztetve is isteni, ragu-, pörkölt- és levesalapanyag is lehet, és töltve is kihagyhatatlan.
A csirkemellből egyszerű és szemet gyönyörködtető fogások kerülhetnek az asztalra. A töltött verzió családi vagy baráti lakomák alkalmával különösen népszerű. A gazdag, ínycsiklandó töltelékkel megpakolt csirkemell elkészítésére több lehetőség is a rendelkezésedre áll. A legegyszerűbb, ha a húst vékonyra klopfolod, vagy megtanulod a pillangóvágást, melyet nem csak csirkehúsnál alkalmazhatsz, karajnál is működik a technika.
A pillangóvágást nyitott szeletelésnek is szokták nevezni. Ezzel a technikával a hús méretét a duplájára növelheted, igazán méretes rántott szeletet süthetsz belőle, a hús vékony lesz, szépen, egyenletesen át tud sülni. A vágásnak köszönhetően a hús töltésre is alkalmas lesz, próbáld ki kijevi csirke készítésénél ezt a technikát.
![pvct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4314/43142/431421/43142134_defd1f3b2b1f28e1a3e3df358dd84b82_wm.jpg)
Első lépés
A húson kívül csak egy vágódeszkára és egy éles késre lesz szükséged. A csirkemellet fektesd vágódeszkára. A tenyeredet helyezd a húsra, majd az éles késsel a mell vékonyabb végétől indulva kezdd el félbevágni, de arra ügyelj, hogy ne szeld át teljesen a húst.
Második lépés
A húst óvatosan nyisd szét, így pont úgy fest majd, mint egy pillangó. Akár ki is hagyható a harmadik lépés, ha gondolod, nyugodtan pácold be, majd másnap süsd meg serpenyőben vagy grillrácson. Ha azonban még vékonyabb hússzeletre van szükséged, mert kirántod vagy töltelékkel gazdagítod, akkor készülj a harmadik lépésre.
Harmadik lépés
A szétnyitott húsra helyezz fóliát, majd egyszerűen sodrófával menj végig rajta. Fontos, hogy klopfolót ne használj, bőven elég a sodrófa, így mindenhol egyformán vékony lesz a hús. Ezután már csak fűszerezned kell. Süss belőle rántott húst vagy töltsd meg, tekerd fel, és bundával vagy nélküle, serpenyőben vagy sütőben dolgozz vele tovább.
![pvct4](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4314/43142/431421/43142166_3fcb16e7e37c50b06ed78067ff9e8ea1_wm.jpg)
Karajon is próbáld ki!
Vastagabb karajszeletek esetén is érdemes alkalmazni ezt a vágási technikát, így vékonyabb és jóval nagyobb lesz a hús. Ebben a videóban tudod megnézni a technikát az 5. perctől:
A bevágott húsra mehet rá a fólia, majd először a tenyered, utána sodrófa segítségével óvatosan lazítsd meg a rostokat. Karaj esetében sodrófa helyett klopfolót is használhatsz, de csak óvatosan. A szép hús ezután töltésre is kiválóan alkalmas, vagy egyszerűen bundázd és süsd aranybarnára bő olajban.
Fotók: Getty Images