![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kívül ropogós, belül krémes baileys-es brownie - Erre mondják, hogy elolvad a szájban
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Akkor jó igazán egy brownie, ha belül még ragacsos. Ennél jobb kifejezés nincsen rá, az a lényeg, hogy kicsit krémes, ragacsos állagú maradjon, nem szabad teljesen kiszárítani. Ha erre odafigyelünk, akkor egyenes az út a sikerhez.
Egy egyszerű csokis brownie is isteni, de ez a baileys-es verzió elképesztően finom. Egy kis espresso is van benne, ami hangsúlyosabbá teszi a csokoládé ízét, de a Baileys koronázza meg igazán ezt a süteményt.
A legjobban a sütési időre kell figyelni. Általában ez 20 percet vesz igénybe, de lehet picit kevesebb vagy több is. A brownie esetében nem feltétlenül kell a fogpiszkálónak teljesen tisztának lennie: ha beleszúrjuk és még egy picit ráragad a tészta, az nem baj. Nem szabad, hogy a közepe kiszáradjon, akkor egy csokis piskótánk lesz, és nem egy isteni, ragacsos állagú süteményünk. Akkor tökéletes a brownie, ha kívülről egy vékony, roppanós réteg védi a krémes, lágy tésztát.
Sok cukor és sok csokoládé (vagy kakaópor) alkotja ezt a süteményt, úgyhogy ezt a receptet az igazán édesszájúaknak ajánlom. A brownie jó tömény, már egy szelettel el lehet telni, úgyhogy sokáig ehetjük az elkészült desszertet - se az állaga, se a minősége nem fog romlani. Mellé egy bögre tejet vagy kávét ajánlanék.
Baileys-brownie
![brownierecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290984/29098419_3d8b0262e10c0737ae99f19f05acaa8e_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
- 1 bögre liszt
- 0.5 bögre cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál instant kávé
- 0.25 teáskanál só
- 0.25 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 bögre csokicsipsz
- 0.5 bögre vaj
- 2 darab tojás
- 1 bögre cukor
- 0.33 bögre Baileys
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
1. A csokicsipszet és a vajat tegyük egy hőálló tálba, majd mikrózzuk meg úgy, hogy 30 másodpercenként keverünk rajta egyet. Ha a csoki felolvadt, akkor tegyük félre hűlni.
2. A lisztet, a kakaóport, az instant kávét, a sót és a szódabikarbónát keverjük jól össze egy tálban.
3. Térjünk vissza a csokis keverékhez. Ha már picit kihűlt, akkor adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a Baileys-t és a vaníliát.
4. Öntsük rá a csokis-likőrös masszát a száraz hozzávalókra, és keverjük jól össze az egészet.
5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
6. Készítsünk elő egy kb. 15x25 cm-es tepsit, béleljük ki sütőpapírral.
7. Mehet a tészta a tepsibe, majd a sütőbe 18-20 percre. Folyamatosan nézzünk rá 15 perc után, nehogy kiszáradjon. Ha már ropogós a teteje, és csak kicsit ragad a belseje, készen van.
8. Egy bögre tejjel, kakaóval vagy kávéval kínáljuk.
Olvasd el ezt is!