![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Buffalo karfiol: pikáns, fűszeres, ízes szószban mártóznak meg a karfiolrózsák
![buffalo](https://kep.index.hu/1/0/3197/31979/319797/31979717_2453271_ef7ffc36bf842e5caa6b0b80f7c3a2d6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szinte bármilyen húsos fogást vegetáriánussá alakíthatunk, a legtöbb zöldség tökéletes húspótlóként működik.
A vegetáriánus étkezés sem csak főtt és sült zöldségekből áll, számtalan izgalmas módon el lehet készíteni egy zöldséget. Most a karfiolt vettük célkeresztbe, ebből készült buffalo csirkeszárnyra hajazó vega fogás.
A karfiolrózsák palacsintatésztaszerű tésztában mártóznak meg, majd chilis-mézes mázat kapnak. Enyhébb chiliszószt válasszatok ehhez a recepthez, ugyanis sok kell belőle és méregerőssel nem működik. A csípős szószt vajjal és egy kis mézzel lágyítjuk, de utóbbi akár el is hagyható, ha nem kedvelitek az édes-sós ízeket.
Buffalo karfiol
![buffalo2](https://kep.index.hu/1/0/3197/31979/319797/31979731_080db6991214730bf78adb09ad23c22d_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 1 darab karfiol
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre víz
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 60 gramm vaj
- 0.75 bögre chiliszósz
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, vizet, sót, borsot és a fokhagymaport.
A karfiolt szedjük rózsáira, minél kisebbekre, majd dobjuk a rózsákat a lisztes masszába, hogy mindenhol befedje őket a tészta.
A karfiolrózsákat tegyük a tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást. Kb. 20 percig süssük őket.
Közben készítsük el a szószt: keverjük össze az olvasztott vajat, a chiliszószt és a mézet.
A karfiolokat dobjuk a buffalo szószba, keverjük át őket, hogy mindegyiket jól bevonja a mártás. Szórjuk őket a tepsire, majd tegyük vissza sülni még kb. 10 percre, félidőben forgassuk át. Mikor kezd barnulni, készen van.
Melegen, mártogatóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!