Buffalo karfiol: pikáns, fűszeres, ízes szószban mártóznak meg a karfiolrózsák

buffalo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szinte bármilyen húsos fogást vegetáriánussá alakíthatunk, a legtöbb zöldség tökéletes húspótlóként működik.

A vegetáriánus étkezés sem csak főtt és sült zöldségekből áll, számtalan izgalmas módon el lehet készíteni egy zöldséget. Most a karfiolt vettük célkeresztbe, ebből készült buffalo csirkeszárnyra hajazó vega fogás. 

A karfiolrózsák palacsintatésztaszerű tésztában mártóznak meg, majd chilis-mézes mázat kapnak. Enyhébb chiliszószt válasszatok ehhez a recepthez, ugyanis sok kell belőle és méregerőssel nem működik. A csípős szószt vajjal és egy kis mézzel lágyítjuk, de utóbbi akár el is hagyható, ha nem kedvelitek az édes-sós ízeket.

Buffalo karfiol

buffalo2

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 darab karfiol
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre víz
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 60 gramm vaj
  • 0.75 bögre chiliszósz
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, vizet, sót, borsot és a fokhagymaport. 

A karfiolt szedjük rózsáira, minél kisebbekre, majd dobjuk a rózsákat a lisztes masszába, hogy mindenhol befedje őket a tészta.

A karfiolrózsákat tegyük a tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást. Kb. 20 percig süssük őket.

Közben készítsük el a szószt: keverjük össze az olvasztott vajat, a chiliszószt és a mézet. 

A karfiolokat dobjuk a buffalo szószba, keverjük át őket, hogy mindegyiket jól bevonja a mártás. Szórjuk őket a tepsire, majd tegyük vissza sülni még kb. 10 percre, félidőben forgassuk át. Mikor kezd barnulni, készen van. 

Melegen, mártogatóssal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük