Ropogós bundában sült cukkinihasábok: krumpli helyett tökéletes választás

sült cukkinihasáb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós, bundázott cukkinihasáb tökéletes alternatíva, ha unod a sült krumplit, és más zöldségnek is adnál esélyt.

A cukkini isteni és egészséges zöldség, amelyet érdemes beiktatni a mindennapjaidba, mert tele van rostokkal és a hidratálásban is segít. Semleges ízű, így igazából bármivel fűszerezheted, sőt, érdemes bátran ízesíteni. Ha diétázol, akkor is nagy segítségedre lesz: ha spagettirajongó vagy, akkor készíthetsz ebből a zöldségből „tésztát”, amelyet aztán bármilyen szósszal, például bolognaival is leönthetsz.

Ha pedig sült krumplit nassolnál, akkor is érdemes kipróbálnod helyette a cukkinit, mint egy fokkal egészségesebb változatot. A lisztbe akár fűszereket is keverhetsz, hogy még izgalmasabb legyen, de egy kevés keményítőt is, hogy igazán jól ropogjon. 

Bundában sült cukkinihasábok

sült cukkinihasáb recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab cukkini
  • 100 gramm liszt
  • a sütéshez olaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában hasábokra. Tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk pihenni 10 percet. Törölgessük meg a hasábokat, és hempergessük meg lisztben, ügyelve, hogy mindenhol befedje őket. Fektessük egy liszttel megszórt tálcára. 

Öntsünk olajat egy serpenyőbe, és forrósítsuk fel a tűzhelyen. Tegyük bele a cukkinihasábokat, és süssük őket aranybarnára. Ha kész, egy szűrőkanállal szedjük ki és tegyük papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja róluk. Sózzuk meg ízlés szerint. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük