Laktató bundás kalács vajon sütve – Édesen és sósan is mennyei
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A szikkadt kalács egészen puhára sül a tojásbundában, vajon kisütve lesz tökéletes.
A bundás kenyér mindenki kedvence, egy pohár forró teával tökéletes reggeli étel. Igaz, nem diétás, hiszen a kenyér megszívja magát olajjal, de néha nagyon jólesik. Ha kicsit kísérletezni támadna kedved, akkor süsd sütőben. Sütheted tojásba forgatás után egyszerűen, de érdemes kipróbálni a rakott változatot is, amely olyan, mint egy melegszendvics. A sajttal-sonkával töltöttet persze készítheted olajban is.
Ha szereted az édes és a sós íz találkozását, akkor próbáld ki ezt a receptet, amikor kalácsot bundázol be és sütsz ki. Ha a szombati barhesz nem fogy el a hét közepéig, akkor gyorsan hasznosítani tudod, de bármilyen fonott kalácsból elkészítheted.
Olaj helyett használj vajat, sokkal puhább lesz tőle a kalács, és nem is fog tocsogni a zsiradékban.
Bundás kalács
Hozzávalók 4 személyre
- 6 szelet kalács
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál tej
- 1 csipet só
- vaj (sütéshez)
Elkészítés:
A kalácsot vágjuk a szokásosnál picit vastagabb szeletekre. A tojást egy kis tejjel és sóval verjük fel, tegyük bele a kalácsokat, és várjuk meg, amíg kicsit megszívják magukat. Melegítsük fel a vajat a serpenyőben, tegyük bele a kalácsszeleteket. Süssük mindkét oldalukat pár percig. Forrón, frissen tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors