Bundás kenyér sütőben - Nem tocsog az olajban, mégis ugyanolyan finom
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A bundás kenyér gyakori vendég az asztalon, nem csak finom, de tökéletes maradékmentő is.
A családba először nem is a bundás kenyér, hanem a bundás kalács gyűrűzött be. Ez annyiban más, mint a hagyományos recept, hogy vajon sül és a kalács édeskés íze is érezhető, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A hagyományos bundás kenyeret is imádják, én viszont kevésbé, mert minden olajszagú lesz, a kenyér pedig - bármennyire is vigyázok - magába szívja a zsiradékot.
Pedig a bundás kenyér finom, gyors, ráadásul bármilyen kenyérből elkészíthető, a lényeg, hogy egy kicsit szikkadtabb legyen. Így legalább biztosan nem a kukában végzi. Ha ehhez a rántott húshoz hasonlóan sütőben készül, még olajszag sem lesz a lakásban. Picit tovább tart, de megéri a várakozást.
Bundás kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet kenyér
- 2 darab tojás
- opcionális tej
- ízlés szerint só
- kenéshez olaj
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel sóval, illetve ízlés szerint egy kis tejjel. Mártsuk bele a kenyérszeleteket.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a kenyereket. Vékonyan kenjük meg őket olajjal. Süssük őket addig, amíg kicsit meg nem pirulnak, majd fordítsuk meg őket, a másik oldalukat is vékonyan kenjük meg olajjal, majd így is süssük, míg pirultak nem lesznek.
Fotó: Getty Images