Bundás kenyér sütőben - Nem tocsog az olajban, mégis ugyanolyan finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A bundás kenyér gyakori vendég az asztalon, nem csak finom, de tökéletes maradékmentő is.
A családba először nem is a bundás kenyér, hanem a bundás kalács gyűrűzött be. Ez annyiban más, mint a hagyományos recept, hogy vajon sül és a kalács édeskés íze is érezhető, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A hagyományos bundás kenyeret is imádják, én viszont kevésbé, mert minden olajszagú lesz, a kenyér pedig - bármennyire is vigyázok - magába szívja a zsiradékot.
Pedig a bundás kenyér finom, gyors, ráadásul bármilyen kenyérből elkészíthető, a lényeg, hogy egy kicsit szikkadtabb legyen. Így legalább biztosan nem a kukában végzi. Ha ehhez a rántott húshoz hasonlóan sütőben készül, még olajszag sem lesz a lakásban. Picit tovább tart, de megéri a várakozást.
Bundás kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet kenyér
- 2 darab tojás
- opcionális tej
- ízlés szerint só
- kenéshez olaj
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel sóval, illetve ízlés szerint egy kis tejjel. Mártsuk bele a kenyérszeleteket.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a kenyereket. Vékonyan kenjük meg őket olajjal. Süssük őket addig, amíg kicsit meg nem pirulnak, majd fordítsuk meg őket, a másik oldalukat is vékonyan kenjük meg olajjal, majd így is süssük, míg pirultak nem lesznek.
Fotó: Getty Images