![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Több napig puha burgonyás pogácsa: kelesztés és dagasztás nélkül készül
![bpcover](https://kep.index.hu/1/0/4238/42380/423806/42380660_3234942_231f43d5f4d793b7d4b29febcde26fe5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A burgonyás pogácsa egyszerű, mégis tökéletes harapnivaló, az egyik legjobb vendégváró, melyet a hétvégi családi ebéd után jólesik majd elfalatozni.
A pogácsa az egyik legnagyszerűbb sós nassolnivaló, rengetegféle változatban kipróbálható, mindenkinek megvan a maga kedvenc receptje. A jó pogácsához idő és türelem kell, ám előfordul, hogy nem tud rá az ember kellő figyelmet fordítani. Sebaj, ha időszűkében vagy, akkor is lehet finom pogácsát gyártani.
Az egyszerű krumplis pogácsa pont ilyen, a tészta a vajtól és libazsírtól lesz omlós és ízletes, de csak az egyikkel is készülhet. A begyúrt tésztával azonnal dolgozhatsz, de hűtőben egy éjszakát is pihenhet. Érdemes dupla adaggal készíteni, mivel gyorsan fogy.
Tipp, hogy még finomabb legyen
Hogy még izgalmasabb legyen a pogácsa, érdemes fűszernövénnyel dúsítani, lehet ez metélőhagyma vagy medvehagyma. A pogácsa tetejét szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórva teheted izgalmasabbá.
Burgonyás pogácsa
![bpct](https://kep.index.hu/1/0/4238/42380/423806/42380674_3ffc4a5206138db1852d82eac2d0b0d6_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 200 g vaj
- 200 g libazsír
- 2 darab tojássárgája
- 10 g porélesztő
- 700 g finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 darab tojás a tetejére
Elkészítés:
A közepes kockákra vágott burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, várjuk meg, míg a burgonya kihűl.
A kihűlt burgonyát krumplinyomóval törjük össze, majd adjuk hozzá a vajat, zsírt, sót, dolgozzuk simára az alapanyagokat.
A simára kevert burgonyához adjuk hozzá a tojássárgáját és az élesztőt.
Az átszitált lisztet a sóval (1 teáskanál) forgassuk egybe, majd adjuk a krumplis keverékhez és gyúrjunk belőle tésztát.
A begyúrt tésztával azonnal dolgozhatunk, de fóliával becsomagolva akár egy éjszakára hűtőbe is tehetjük pihenni.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül 2 centi vastagságúra.
A tészta tetejét kés segítségével csíkozzuk, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
A pogácsákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép aranybarna lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!