Sütőben sült kelbimbó camembert-rel és baconnel töltve – Karamellizált hagyma is gazdagítja

camemberttel töltött kelbimbó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre puha és roppanós ez a sült, töltött kelbimbó, tökéletes előétel vagy partifalatka lehet.

Ahogy egyre többféleképpen készítem, egyre inkább megkedvelem a kelbimbót, amely sütőben sütve lesz igazán jóízű. Sütés után is tovább alakíthatod, a kelbimbó kiváló krémleves-alapanyag, tejszínnel lesz igazán selymes.

Arra figyelj, hogy az olaj jól vonja be, mikor sütöd, mert úgy lesz ropogós a külseje és puha a belseje. Elég, ha só és bors ízesíti, de ezt a parmezános változatot is érdemes kipróbálnod. Ha megsütötted, már úgy is tökéletes falatka vagy előétel, de még fokozhatod, ha "szendvicset" készítesz belőle. A ropogós bacon, a puha camembert és a karamellizált hagyma hármasa bújik meg a kelbimbóban. 

Camembert-rel és baconnel töltött kelbimbó

camemberttel töltött kelbimbó recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 12 darab kelbimbó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon
  • 100 gramm camembert
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 fej fehérhagyma (közepes)
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A kelbimbókat vágjuk félbe, tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, öntsük rájuk az olívaolajat. Forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük rá a kelbimbókat. Süssük 20 percig, félidőben kicsit rázogassuk meg. 

A hagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk vajat, majd tegyük rá az apróra vágott hagymát és a cukrot, majd alacsony lángon, néha megkeverve karamellizáljuk meg. 

A bacont vágjuk kisebb darabokra, és forró serpenyőben pirítsuk ropogósra. A camembert-t szeleteljük fel.

Állítsuk össze a kis falatkákat. A kelbimbóra tegyünk egy szelet bacont, rá egy szelet camembert-t és a tetejére a karamellizált hagymát. Fedjük le a másik fél kelbimbóval, és tűzzük össze fogpiszkálóval. 

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük