Mozzarellás, paradicsomos saláta behűtve: az olasz caprese bevált receptje
A caprese az olaszok kedvenc nyári előétele, amit pár perc összedobni. Már ránézésre is csábító, az íze pedig isteni.
A csirkemell nagyon népszerű és sokoldalúan felhasználható alapanyag, mégis ritkán készítik sütőbe tolva, mivel könnyen ki lehet szárítani. Hogy elkerüld a kellemetlenséget, érdemes valamivel párosítva a sütőbe tolni, lehet ez sajt, valamilyen mártás, kolbász vagy szalonna.
Hogy omlós és szaftos legyen a sütőben készült csirkemell, rétegezve is megsütheted sok sajttal, vagy Hasselback módra is kipróbálhatod. A kialakított zsebekben sok finomság elfér, nyáron érdemes szezonálisra szabni, az olaszok kedvenc salátája, a caprese alapanyagaival felturbózni. A szemet gyönyörködtető fogás egyszerűen készül és nagyon ízletes.
A mellfiléket Hasselback módra szorosan vagdossuk be, majd fűszerezzük a húst sóval, borssal és oregánóval.
A sajtot és a paradicsomot vékonyan szeleteljük fel.
A hús kialakított zsebeibe töltsünk sajtot, paradicsomot és bazsalikomlevelet.
A megtöltött húst enyhén locsoljuk meg olajjal, majd fedjük le fóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre, utána vegyük le a fóliát és süssük még 15-20 percig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu