Édes, puha cékla sós feta sajttal: egészséges, laktató fogás pár hozzávalóból

céklasali2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minimalista, mégis valódi ízbomba ez a saláta, alig kell hozzá valami, de elképesztő ízkombináció lesz a végeredmény.

Amiben feta sajt van, annak nálam nyert ügye van, szóval nem volt nehéz dolga ennek a céklasalátának sem. Minimalista fogás, pár alapanyag kell csak hozzá, mégis valódi ízbomba, az édes, a sós és a savanykás ízek keverednek benne, de tökéletes harmóniában.

Sokféleképpen variálható a recept: alapvetően főtt céklából készül, de ha édesebb és krémesebb végeredményre vágytok, sütőben is megsüthetitek a zöldséget. A pirított dió nem kötelező eleme a receptnek, de nagyon jót tesz a salátának a ropogósság. Citromos vinaigrette helyett balzsamecettel is nyakon önthetitek, de akár natúr görög joghurttal is kínálhatjátok. 

Céklasaláta

céklasali

Hozzávalók 6 személyre

Saláta

  • 4 közepes darab cékla
  • 100 gramm feta sajt
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • opcionális pirított dió

Citromos vinaigrette

  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a céklát kb. 45 perc alatt, mikor puha, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a feta sajttal együtt.

A petrezselymet aprítsuk össze, ha használunk diót, pirítsuk meg. 

Keverjük össze a céklát, fetát, petrezselymet, diót.

A vinaigrette hozzávalóit - a fokhagymát zúzzuk össze - tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze.

Öntsük nyakon a salátát a vinaigrette-tel, majd tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük