Krémes céklasaláta fetával és görög joghurttal – Magában és húsok mellé is tökéletes
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Laktató quinoás szivárványsaláta: ebédként is helytáll
Narancsos-csokis márványos sütemény: nagyon omlós a tésztája
Szaftos, darált húsos raguval kevert tészta: gyorsan és egyszerűen készül
Így használd profin a késélezőt: mutatjuk a lépéseket
Sokmagvas kréker pofonegyszerűen: mártogatós mellé a legjobb
Egészséges és könnyed salátát készíthetsz kevés hozzávalóból, amelynek még a színe is felvidít.
A cékla az ősz egyik kedvenc zöldsége, amely nemcsak finom és változatosan felhasználható, hanem nagyon egészséges is. Tudtad, hogy még a sportteljesítményedet is fokozza? Itt olvashatsz róla bővebben, hogy milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak, ha rendszeresen fogyasztod.
A cékla nemcsak sós, hanem édes ételekbe is illik, az ízét nem változtatja meg, de a süteményt nagyon szaftossá teszi. Próbáld ki a céklás brownie-t, érezni fogod a különbséget.
A céklát főzheted és sütheted is, utóbbi kicsit időigényesebb, viszont sokkal jobban megmaradnak benne a vitaminok, így készítsd a sütőben tökéletesre. Ehhez a salátához bárhogy készítheted, a lényeg úgyis a puha sajt és a zöldség egyvelege lesz, amelyet a görög joghurt még selymesebbé tesz.
Céklasaláta fetával és görög joghurttal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab cékla (nagyobb)
- 150 milliliter görög joghurt
- 1 teáskanál méz
- 150 gramm feta sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A céklát hámozzuk meg, és főzzük puhára. Ha megpuhult, kockázzuk fel. A fetát is kockázzuk fel. A görög joghurtot keverjük össze mézzel, olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Óvatosan forgassuk össze a céklával és a fetával, majd tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images