Brokkolisaláta balzsamecetes öntettel: aszalt paradicsom gazdagítja

Brokkolisalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a brokkolisaláta amennyire színes, épp olyan finom is: sok vitamindús zöldség alkotja, és mennyei balzsamecetes öntet teszi izgalmassá!

Ez a könnyed, üdítő, vitamindús saláta az egyik legjobb fogás, amit brokkoliból készíthetsz: sok más zöldség is kerül bele, az érdekessége pedig az aszalt paradicsom és a balzsamecetes öntet.

A majonézes brokkolisalátákkal ellentétben nem terheli meg a gyomrodat, viszont ugyanolyan ízletes és különleges. Nemcsak majonéz, de tejtermékek sem kerülnek bele, így a forró nyári grillezős napokra is tökéletes választás.

Olasz brokkolisaláta

Brokkolisalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 1 fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 db sárga kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 közepes fej lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 kis konzerves kukorica leszűrve
  • 50 g aszalt paradicsom feldarabolva
  • 50 g pirított tökmag

Az öntethez:

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tk dijoni mustár
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit tegyük közepes edénybe, és 10 perc alatt, enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Fontos, hogy csak minimálisan puhuljon meg. Szűrjük le, hagyjuk a szűrőben, és rövid időre tegyük félre, hogy a lehető legtöbb víz lecsepegjen róla.

Közben egy nagy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd mehet bele a brokkoli és a saláta minden más hozzávalója. Alaposan forgassuk egybe, hogy az öntet jól átjárja a zöldségeket. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük