Immunerősítő céklasaláta naranccsal és gránátalmával: vitaminbomba őszi köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Amikor salátát készítünk, úgy próbáljuk meg összeválogatni a hozzávalókat, hogy egyrészt minél táplálóbb, másrészt minél összeillőbb alapanyagokat tartalmazzon.
Nem hiszek abban, hogy salátát csak nyáron jó enni, illetve abban se, hogy melegben kívánjuk inkább ezeket az ízeket. A saláta alapanyagai olyan vitaminforrások, amelyekre egész évben, különösen a hűvösebb idő beálltával van szüksége a szervezetnek.
Tökéletes ízharmónia
A céklánál nem sok egészségesebb zöldséget ismerek, salátaalapanyagnak is tökéletes. A cékla erős ízét a narancs fanyarsága ellensúlyozza, ráadásul így C-vitaminnal is feltöltjük a szervezetünket. A gránátalma pedig megédesíti ezt a kombinációt. Akinek ez az ízkavalkád már így is ütős, elég, ha csak egy kis citromot facsar a salátájára, de édesszájúak mézzel is feldobhatják. Önmagában és hús mellé, köretként is megállja a helyét.
Céklasaláta naranccsal és gránátalmával
Hozzávalók 2 személyre
Saláta
- 2 fej cékla
- 1 darab narancs
- 1 darab gránátalma
- opcionális mandula
- 50 gramm rukkola
Öntet
- 1 evőkanál méz
- 0.5 darab citrom leve
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 csipet só
Elkészítés:
A céklát jól mossuk meg, kockázzuk fel, majd sütőben süssük meg. A gránátalmát és a narancsot pucoljuk meg. Egy kis rukkolát szórjunk a tányérra, és arra tegyünk ízlés szerint a többi hozzávalóból. A mézet keverjük ki a citrom levével és egy kis sóval, ízlés szerint tegyünk hozzá balzsamecetet, és locsoljuk meg vele a salátát.
Fotó: Getty Images