Tahinis öntet friss fűszernövényekkel: salátához és tésztához is illik
Ez a gyönyörű zöld színű, tahinivel készült öntet igazi vitaminbomba: a fűszerek mellett spenót is kerül bele, így nemcsak nagyon finom, de tápláló is.
Noha a legegyszerűbb beugrani egy boltba és levenni a polcról egy Cézár-öntetet, ha teheted, inkább készítsd el te magad, frissen. Az öntet autentikus ízét nem más kölcsönzi, mint a szardellafilé, a tojás és az olívaolaj, így érdemes adni a minőségre.
A végeredmény pedig egyszerűen fenomenális lesz, főleg, ha ropogós római salátával, krutonnal vagy éppen parmenzán sajttal kísérve fogyasztod el.
A szardellafilét egy késpenge lapos felével nyomkodjuk egy vágódeszkához, hogy finom paszta jöjjön létre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, végül pedig a sót.
Ha elkészült a szardellapaszta, akkor egy közepes tálban keverjük össze a pasztát, a tojássárgáját, a citromlevet, a citrom reszelt héját, a mustárt és az őrölt fekete borsot.
Fokozatosan adagolva, lassan csurgatva keverjük hozzá az olívaolajat, egészen addig, amíg szép, sűrű és sima állagú nem lesz.
Ekkor keverjük hozzá a parmezán sajtot is, majd már mehet is a salátára, vagy akár a natúr csirkemell mellé is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu