A legjobb mézes-mustáros öntet: édes és pikáns ízek találkozása

Mezes-mustaros-ontet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Legyen szó grillszezonról, vagy egyszerű salátáról, ezzel az öntettel nagyon sok ételt feldobhatsz.

A méz és a mustár kombinációja nem egy új keletű dolog, hiszen a mézes-mustáros csirke már nagyon régóta örvend töretlen népszerűségnek. Ebben az öntetben is hasonló az ízek összhatása, így ha kedveled a két alapanyagot, akkor dobd össze a legközelebbi grillezésre vagy vacsihoz. 

Kevés hozzávalót tartalmaz, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, és az elkészítése is mindössze 5 percet vesz igénybe. A recept dijoni mustárt javasol, amely egy pikánsabb, erőteljesebb ízű öntetet eredményez, azonban ha nincsen otthon, akkor a klasszikus sárga mustár is megfelel, amit szintén elkészíthetsz házilag az ebben a receptben leírtak szerint.

Mézes-mustáros öntet

Mezes-mustaros-ontet-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek almaecet vagy friss citromlé
  • 2 ek méz
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 0.25 tk
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük egy kisebb tálba valamennyi hozzávalót, és addig keverjük őket, amíg egy selymes, homogén szószt kapunk.

Tegyük légmentesen zárható edénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk. Hidegben 1 hétig is eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük