
A legjobb mézes-mustáros öntet: édes és pikáns ízek találkozása

Legyen szó grillszezonról, vagy egyszerű salátáról, ezzel az öntettel nagyon sok ételt feldobhatsz.
A méz és a mustár kombinációja nem egy új keletű dolog, hiszen a mézes-mustáros csirke már nagyon régóta örvend töretlen népszerűségnek. Ebben az öntetben is hasonló az ízek összhatása, így ha kedveled a két alapanyagot, akkor dobd össze a legközelebbi grillezésre vagy vacsihoz.
Kevés hozzávalót tartalmaz, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, és az elkészítése is mindössze 5 percet vesz igénybe. A recept dijoni mustárt javasol, amely egy pikánsabb, erőteljesebb ízű öntetet eredményez, azonban ha nincsen otthon, akkor a klasszikus sárga mustár is megfelel, amit szintén elkészíthetsz házilag az ebben a receptben leírtak szerint.
-
2023-05-17 09:36:01
-
2023-05-11 10:32:02
-
2023-04-22 11:08:02
Mézes-mustáros öntet

Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek almaecet vagy friss citromlé
- 2 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 0.25 tk só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Mérjük egy kisebb tálba valamennyi hozzávalót, és addig keverjük őket, amíg egy selymes, homogén szószt kapunk.
Tegyük légmentesen zárható edénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk. Hidegben 1 hétig is eláll.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!