Tahinis öntet friss fűszernövényekkel: salátához és tésztához is illik

Zoldfuszeres-tahinis-ontet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a gyönyörű zöld színű, tahinivel készült öntet igazi vitaminbomba: a fűszerek mellett spenót is kerül bele, így nemcsak nagyon finom, de tápláló is.

Ez a recept egy szuper finom és mellette egészséges öntetet takar, amelyet salátához és tésztához is felhasználhatsz, de ehhez a ropogós sült krumplihoz, chipsekhez és friss zöldségekhez, mártogatósként is fenomenális. Mindössze 5 percbe telik elkészíteni, így utolsó pillanatos ebéd vagy vacsora is lehet belőle.

Az egyik fő összetevője a tahini, azaz szezámpaszta, amelyet nagyobb szupermarketekben vagy drogériákban tudsz beszerezni, de otthon is könnyen elkészítheted (itt találod hozzá a receptet), ha van egy jobb teljesítményű aprítógéped. A sok fűszer – bazsalikom, petrezselyem, kapor és fokhagyma – mellett pedig bébispenót is kerül bele, amely gondoskodik a téli vitaminpótlásról is.

Tahinis öntet

Zoldfuszeres-tahinis-ontet

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 ml tahini
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 tk mustár
  • 3 tk juharszirup
  • 1 csokor friss bazsalikom, petrezselyem, kapor vegyesen
  • 2 marék bébispenót
  • 2 ek víz (szükség szerint)
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre.

A vizet szükség szerint adagoljuk: ha túl sűrű lenne a szósz, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanállal.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük