Tahinis öntet friss fűszernövényekkel: salátához és tésztához is illik
Ez a gyönyörű zöld színű, tahinivel készült öntet igazi vitaminbomba: a fűszerek mellett spenót is kerül bele, így nemcsak nagyon finom, de tápláló is.
Ez a recept egy szuper finom és mellette egészséges öntetet takar, amelyet salátához és tésztához is felhasználhatsz, de ehhez a ropogós sült krumplihoz, chipsekhez és friss zöldségekhez, mártogatósként is fenomenális. Mindössze 5 percbe telik elkészíteni, így utolsó pillanatos ebéd vagy vacsora is lehet belőle.
Az egyik fő összetevője a tahini, azaz szezámpaszta, amelyet nagyobb szupermarketekben vagy drogériákban tudsz beszerezni, de otthon is könnyen elkészítheted (itt találod hozzá a receptet), ha van egy jobb teljesítményű aprítógéped. A sok fűszer – bazsalikom, petrezselyem, kapor és fokhagyma – mellett pedig bébispenót is kerül bele, amely gondoskodik a téli vitaminpótlásról is.
Tahinis öntet
Hozzávalók 4 személyre
- 50 ml tahini
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk mustár
- 3 tk juharszirup
- 1 csokor friss bazsalikom, petrezselyem, kapor vegyesen
- 2 marék bébispenót
- 2 ek víz (szükség szerint)
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre.
A vizet szükség szerint adagoljuk: ha túl sűrű lenne a szósz, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanállal.
-
2024-04-14 10:16:01
-
2024-04-12 10:32:02
-
2024-04-11 10:32:02
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!